23948sdkhjf

H.C. Andersen-højhus rykker nærmere i København

Et bredt flertal i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg stemte på et møde den 19. juni for de foreløbige planer til H.C. Andersen Adventure Tower – et forslag til et ikonisk vartegnsbyggeri på op til 280 meter, tegnet af Bjarke Ingels, i den yderste del af Nordhavn.

Tårnet skal ifølge de foreløbige planer indeholde hotel, observationstårn, konferencecenter, butikker, kontorer og boliger – samt ikke mindst en offentlig park og en H.C. Andersen forlystelses- og oplevelsespark.

Ejendomsudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen står bag projektet, som desuden involverer en række aktører, heriblandt KAB, som efter planen skal bygge omkring 200 små ungdomsboliger, hvoraf ca. 20-25 øremærkes til udsatte unge.

Projektet forventes i byggefasen at beskæftige 5-6.000 personer og vil på længere sigt skabe op mod 1.800 permanente arbejdspladser.

Ifølge adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, vil en del af medarbejderne blive rekrutteret blandt de kommende beboere ‒ også de udsatte – hvilket gør projektet endnu mere relevant for en organisation som KAB:

- I et tæt samarbejde med projektets øvrige parter giver det os en unik mulighed for at give udsatte unge en ekstra hånd – ikke alene ved at tilbyde dem en bolig i et godt og givende fællesskab med unge studerende, men også mulighed for beskæftigelse i nærområdet, siger Jens Elmelund i en pressemeddelelse.

Før det ambitiøse projekt kan realiseres, skal der dog findes investorer til projektet, som forventes at løbe op i 6,5 mia. kroner. Desuden skal Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune godkende projektet og vedtage en ny lokalplan for området. Sker det, forventer folkene bag projektet, at byggeriet at stå færdigt i 2025-27.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094