23948sdkhjf

Vestjysk betonkoncern åbner fabrik på Sjælland

Efterspørgslen efter betonelementer er så stor, at en af landets største elementkoncerner nu åbner en ny fabrik til at betjene de sjællandske kunder. Det er Industri Beton Holding A/S fra Ringkøbing, der starter produktion af betonelementer op på en ny fabrik i Svinninge vest for Holbæk i starten af det kommende år.

- Vi har i forvejen tre betonelementfabrikker i Jylland og er begunstiget af gode tider i byggebranchen. Specielt i og omkring de store byer udføres meget nybyggeri, og vi har indtil nu produceret alle vores elementer vest for Storebælt, siger adm. direktør, Karsten Sandal, om begrundelsen for at starte virksomheden, der får navnet Svinninge Beton Industri A/S.

De nævnte elementfabrikker er Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket. Direktør Karsten Sandal ser flere fordele ved, at de jyske datterselskaber suppleres med en sjællandsk søster.

50 ansatte det første år
Den ene er synergieffekter mellem produktionsenhederne, som nu i endnu højere grad kan koordinere indtagne opgaver. Den anden er, at koncernen reducerer de mange transporter, som ofte er både dyre og ineffektive i elementbranchen.

- Vi bruger mange penge på at køre rundt på de danske landeveje, og det holder ikke i længden, siger Karsten Sandal, som forventer at kunne producere de første betonelementer på den sjællandske fabrik i starten af 2018.

Og det vil ske på en fabrik, som lever op til alle tidens krav, forsikrer direktøren:

- Fabrikken, som får et helt nyt og moderne produktionsudstyr, bliver udstyret med det mest moderne og professionelle IT-udstyr og software. Med det nuværende aktivitetsniveau i byggebranchen forventes 40-50 ansatte beskæftiget i løbet af 2018 og yderligere 10-20 ansatte i 2019. Hertil kommer arbejdspladser i forbindelse med byggeriet samt hele logistikdelen omkring produktionen.

Fakta: Industri Beton Holding

Koncernen består af betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket, foruden altså nystartede Svinninge Beton Industri.

Virksomhederne leverer alle slags betonelementtyper og kan i øvrigt tilbyde totalleverancer af komplette råhuse. Yderligere produceres der elementer til tanke, infrastruktur og landbrug.

Industri Beton Holding er hjemmehørende i Ølstrup i Vestjylland og indgår som et datterselskab i IBF. Selskabet havde et overskud på 14 mio. kr. og en egenkapital på 26 mio. kr., ifølge årsrapporten for 2015, som er den senest tilgængelige.

Artiklen er en del af temaet Betonelement-producenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126