23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Tidlig inddragelse er altafgørende

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Faldende kvalitet i udbudsmaterialet har været en udfordring for landets entreprenørvirksomheder i flere år. Nu melder teknikentreprenørerne om lignende problemer med uklare grænser mellem aktørerne, manglende koordinering mellem fagene og generelle uklarheder i tilbuddet. Det koster i sidste ende på bundlinjen og kan være dræbende for samarbejdet på byggepladserne.

Udfordringen er ifølge entreprenørerne ikke blevet mindre af, at tidsplanerne er blevet mere presset.

Det upræcise udbudsmateriale falder tilbage på bygherrerne og ikke mindst rådgiverne, som udfærdiger udbuddene. Bygherrerne får selvfølgelig det, de vil betale for, men når rådgiverne, som Bygherreforeningen giver udtryk for i dagens avis, presser priserne ned i et niveau, hvor der ikke kan leveres en kvalificeret ydelse, er det selvfølgelig et problem.

Det dårligere udbudsmateriale kan i sidste ende betyde flere omkostninger for entreprenørerne, fordi der pludselig skal korrigeres for fejl midt i byggeprocessen. Men det fører også til stridigheder med bygherren, der er dræbende for samarbejdet.

En af løsningerne er en langt tidligere involvering af alle byggeriets parter i udbudsprocessen, og et udbudsmateriale der levner plads til dialog mellem parterne så tidlig i projekteringsfasen som muligt.

I sidste ende går det ud over alle byggeriets parter, når udbudsmaterialets kvalitet halter. Det giver dårligere byggerier og koster på aktørernes bundlinjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11