23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Indsats må ikke blive en byrde

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Københavns Kommune vil som led i kampen mod social dumping opbygge en ny kontrolenhed i kommunen. Den skal erstatte et privat kontrolfirma, som i tre år har varetaget indsatsen mod social dumping for kommunen. Samtidig indfører kommunen nu krav om id-kort på alle sine byggepladser.

Det hele sker som led i den indsats mod social dumping, som Københavns Kommune var den første kommune til at tage i 2013, og det er prisværdigt, at kommunen på denne måde intensiverer indsatsen mod social dumping.

Netop problematikken omkring id-kort på byggepladser har bølget frem og tilbage gennem årene ikke mindst i forhold til hele sikkerhedsproblematikken på byggepladserne. Den tidligere Thorning-regering var langt fremme med planerne, men de blev aflivet igen, da den nuværende regering trådte til.

Idéen er jo i for sig god nok: at man sikrer sig at det er det rette personale, som er på byggepladserne og gør det lettere at legitimere sig over for Arbejdstilsynet, Skat mv. Og flere bygge- og anlægsvirksomheder har allerede af frivillighedens vej indført et id-kort for sine medarbejdere. Så idéen er ikke fremmed.

Der, hvor man imidlertid skal være opmærksom, er, hvis indførelsen af et obligatorisk id-kort bliver en administrativ byrde for virksomhederne. Det må ikke blive sådan, at virksomheder på byggepladserne i København ikke hurtigt kan mande op, fordi de ikke har kortet på plads. Det hæmmer både væksten og fleksibiliteten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093