23948sdkhjf

Stor retspsykiatri udbydes i fagentreprise

Region Hovedstaden udbyder nu opførelsen af det 20.700 kvadratmeter store Ny Retspsykiatri Sct. Hans. Et nybyggeri til godt 640 mio. kroner.
De 15 fagentrepriser og flere på vej
 • Etablering og drift af Byggeplads (anslået værdi: 20 mio. kroner)
 • Anlægsgartnerarbejder (anslået værdi: 18 mio. kroner)
 • Grundmodning og råhus (anslået værdi: 92 mio. kroner)
 • Murer (anslået værdi: 19 mio. kroner)
 • Komplettering (anslået værdi: 38 mio. kroner)
 • Maler (anslået værdi: 11 mio. kroner)
 • Lukning (anslået værdi: 38 mio. kroner)
 • Gulve og undergulve (anslået værdi: 11 mio. kroner)
 • VVS (anslået værdi: 29 mio. kroner)
 • Ventilation (anslået værdi: 22 mio. kroner)
 • El (anslået værdi: 30 mio. kroner)
 • Bygningsautomatik (anslået værdi: 8 mio. kroner)
 • Sikring (anslået værdi: 15 mio. kroner)
 • Fast inventar (anslået værdi: 5 mio. kroner)
 • Specialinventar (anslået værdi: 6 mio. kroner)
OBS. den anslåede værdi for fagentrepriserne er eksklusiv moms.

Flere udbud er desuden på vej. De 15 fagentrepriser suppleres af et udbud på personsikringsanlæg, som udbydes med forhandling i slutningen af juni. Senere udbydes to delentrepriser på løst inventar.

15 fagentrepriser er ude på opførelsen af Ny Retspsykiatri Sct. Hans i Roskilde.

Der er tale om et 20.700 kvm stort nybyggeri, som skal rumme 126 patientstuer fordelt på fire sengeafdelinger foruden blandt andet ankomsthus, personalefaciliteter og motionsfaciliteter.

Byggeriet er projekteret af et totalrådgiverteam med KHR Architecture i spidsen, som vandt arkitektkonkurrencen tilbage i 2013.

Under hovedprojekteringen har den kommende byggeledelse bestående af Moe A/S været med for at sikre, at byggeprojektet vil være koordineret og bygbart for håndværkerne.

- Vi har haft stærk fokus på bygbarheden. Og vi har sammensat udbuddet på en måde, så rigtig mange vil kunne være med. Det er et stort byggeri, og råhus og teknikfag bliver i sagens natur pænt store entrepriser. Men de kompletterende entrepriser er sammensat, så mange kan byde ind - og vi håber at se mange, også lokale, byggefirmaer blandt de bydende, siger senior projektleder i projekt- og driftsafdelingen under Region Hovedstadens Psykiatri, Elsebet Kruse Johansen.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad oplyser hun, at fagentrepriserne har været strategien fra starten, og at der er blevet analyseret på de andre udbudsformer.

- Vi synes, at byggeriets størrelse sagtens kan håndteres i fagentrepriser, fortæller hun og oplyser, at den største entreprise, råhusentreprisen, når op i størrelsesordenen 100 mio. kroner, mens de mindste er på under 10 mio. kroner.

Desuden oplyser hun, at regionen sammen med bygherrerådgiveren Niras og byggeledelsen MOE har gransket udbudsprojektet og BIM-modellen for at sikre sammenhæng og konsistens.

Den forventede tidsplan
 • Udbud og kontrahering: juni 2017 – januar 2018
 • Etablering af byggeplads: marts 2018
 • Byggeperiode: april 2018 – oktober 2020
 • Idriftsættelse: november 2020 – januar 2021
 • Indflytning: januar 2021 – april 2021

Kilde: Region Hovedstadens hjemmeside om Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Anmodningsfrist i juli
Interesserede tilbudsgivere får lejlighed til at høre mere om byggeriet og stille spørgsmål til entrepriserne ved et orienteringsmøde den 21. juni kl. 10.00 i Kurhussalen på det historiske Sct. Hans Vest.

Og ønsker man at komme i betragtning til opgaverne skal anmodning om prækvalifikation være bygherren i hænde den 28. juli 2017, mens tilbudsfrist for de prækvalificerede falder den 27. september.

Kontrakter med de vindende entreprenører ventes indgået primo 2018 - med forventet byggestart i foråret 2018.

Indflytning ventes i januar-april 2021.

Fakta om nybyggeriet
Ny Retspsykiatri Sct. Hans (NRSH) opføres i Roskilde, og vil fra 2021 huse Region Hovedstadens retspsykiatriske behandlingsfunktion.

Den samlede bevilling, som blev givet i 2009, er på 550 mio. kroner, hvilket svarer til cirka 640 mio. i nutidskroner, oplyser Elsebet Kruse Johansen, senior projektleder i projekt- og driftsafdelingen under Region Hovedstadens Psykiatri, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Byggeriet finansieres af staten og Region Hovedstaden i forening og vil efter ibrugtagningen være landets største retspsykiatri.

Med et samlet etageareal på 20.700 kvm vil NRSH rumme 126 sengestuer fordelt på fire sengeafdelinger, der indrammer en fælles aktivitetshave. Hertil kommer ankomsthus, kontor- og servicearealer, fritids- og motionsområder mv.

Nybyggeriet opføres som et kompakt og lavt byggeri, der trykker sig ned i det kuperede terræn ind mod Roskilde Fjord. Byggeriet er disponeret, så patienterne fra mange steder vil have udkig over fjorden eller til indre haverum.

Den nødvendige sikring af det retspsykiatriske anlæg er fra arkitekternes side integreret i projektet, så foranstaltningerne ikke vil fremstå synlige udefra. Byggeriet omkranses af en 4,5 meter høj perimeter, som langt overvejende består af bygningsfacader med vinduer, som blot ikke kan åbnes.

Du kan læse mere om projektet på www.psykiatri-regionh.dk/NRSH

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11