23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fejl rammer hele isoleringsbranchen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det var en forståelig beslutning, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) foretog tidligere på ugen, da han lukkede for pengekassen til tilskudsordningen til hulmursisolering.

Lukningen kommer efter, en særkontrol har vist fejl i 60 procent af de kontrollerede hulmursisoleringssager.

Tilskuddet har været en del af den generelle energispareordning, hvor udgifterne til energispareindsatsen betales af forbrugerne over energiregningen. Derfor er det også forståeligt, at sjusk og fejl med hulmursisoleringen nu fører til annullering af tilskuddet.

Hverken statskassen eller forbrugerne for den sags skyld kan leve med de fejl, der er begået. Men isoleringsbranchen skal heller ikke lide under den mistænkeliggørelse, som visse isoleringsfirmaer har bidraget til ved at indberette forkert.

Det er således isoleringsfirmaerne, som i langt de fleste tilfælde har indberettet, hvor meget der er blevet isoleret, og derefter modtaget tilskuddet på vegne af husejeren.

Derfor er det for isoleringsbranchen skyld også godt, at tilskuddet nu sløjfes. I hvert fald på kort sigt. For sløjfningen må for alt i verdenen ikke føre til et stop for hulmursisolering, der kan ramme virksomhederne på bundlinjen.

Isoleringsbranchen bør i stedet sætte sig ned, se hinanden i øjnene og forhåbentlig komme frem til løsninger, der kan genoprette tilliden til isoleringsbranchen.

For branchen har nok ikke råd til at lade være.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125