23948sdkhjf

Tre klubber går sammen om nyt klubhus

Bygningen "Søsporten" på lystbådehavnen i Aarhus skal moderniseres

Der er over 600 medlemmer af de tre klubber, der året rundt benytter bygningen "Søsporten" på lystbådehavnen i Aarhus.

Bygningen fra 1936 rummer således både roklub, kano- og kajakklub og dykkerklub. Ligesom andre steder i landet er interessen for vandsport stærkt stigende og ventelisterne er lange.

Den 81 år gamle bygning, som de tre klubber deles om, men som oprindeligt er opført af Aarhus Roklub, er dog meget langt fra at være i god stand. Den er faktisk nedslidt og en lidt trist ramme om et ellers stærkt klubliv for roklubben, Aarhus Kano- og Kajakklub og Sportsdykkerklubben KVAK.

Derfor gennemføres nu en modernisering af faciliteterne, som bevarer bygningens klassiske look som en ramme om et moderne klubliv med nye faciliteter til alle tre klubbers behov. Moderniseringen vil forbedre mulighederne for selve aktiviteterne ude på vandet, forbedre klubmedlemmernes mødesteder og sociale opholdszoner og knytte bygningen til det større havneudviklingsprojekt i Aarhus kaldet "Den blå rambla".

- Igennem en konstruktiv dialog mellem de tre klubber er der fundet en række synergier ved, at de tre klubber, der bruger Søsporten, går meget tættere sammen, og deles om pladsen i de nye fleksible lokaler. Synergierne udmøntes blandt andet i form af to store træningsrum der giver helt nye træningsmuligheder, en sauna, et større køkken og et større slæbested ned til havnebassinet, siger Hother Hennings, der er formand for Aarhus Roklub og ansvarlig for projektudviklingen

Åbent, inviterende og fleksibelt
Søsporten fastholder sit nuværende areal på 1.096 kvm, men bliver indvendigt grundigt forandret.

I stuens 780 kvm bevares bådhal, lakeringshal og værksteder. Her bliver der dog også frem over plads til omklædning og sauna, som ellers har været placeret på første sal.

I den nyindrettede førstesal på 316 kvm kommer der aktivitets- og træningsrum samt fællesområder både indendørs og udendørs på tagterrassen.

På første sal kommer der også nyt køkken. Lokalerne på første sal bliver meget funktionelt og fleksibelt indrettet, så deres størrelse kan forandres alt efter hvilke aktiviteter, der skal foregå i huset. På den måde kan mange forskellige aktiviteter foregå samtidig.

Trods respekten for den oprindelige arkitektur i den forestående modernisering, bliver Søsporten i fremtiden et langt mere åbent og inviterende byggeri, der giver forbipasserende lyst til at se nærmere på klubbernes aktiviteter. Det bliver også muligt at bruge en del af det næsten 900 kvm store udeareal omkring bygningen til ophold for eksempel på bænke foran indgangen, der får udsigt til den nye havnepromenade. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094