23948sdkhjf

Nyt om navne

I dag mindeord om Niels Arkil

Mindeord
Adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri og Niels Nielsen, branchedirektør for Danske Anlægsentreprenører, skriver mindeord for den tidligere formand for Danske Entreprenører, Niels Arkil: 
Det var med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om Niels Arkils død.

Niels Arkil overtog i 1974, som administrerende direktør, ansvaret for familievirksomheden Ove Arkil A/S, som hans far havde startet i Haderslev i 1941. Med sin dygtighed udviklede Niels Arkil virksomheden, der i dag er Danmarks fjerdestørste entreprenørvirksomhed med aktiviteter i såvel Danmark som i udlandet.

Der var stor respekt om Niels Arkils evne til at læse udviklingen og udnytte mulighederne i nye markedsområder, men det var ikke kun som leder af familievirksomheden, der i 2004 fik navnet Arkil A/S, at der var blik for Niels Arkils store faglige evner og personlige kvaliteter.

Niels Arkil havde mange tillidsposter, og han var fra 1993 til 1999 formand for Danske Entre-prenører, og han sad fra 1998 til 2002 i præsidiet for de europæiske entreprenørers organisa-tion, FIEC.

Niels Arkil havde evnen til at træffe de nødvendige beslutninger - også forretningsmæssigt i spidsen for en stor entreprenørvirksomhed på et konkurrencepræget marked karakteriseret ved store udsving. Men når man var sammen med Niels Arkil, var man aldrig i tvivl om, at Niels Arkil var en person med stort menneskekendskab og stor respekt for de mennesker, der omgav ham.

Man blev mødt med den samme respekt, opmærksomhed og anerkendelse fra Niels Arkil, uanset om man var direktør i et stort selskab, eller om man var en yngre med-arbejder i en virksomhed eller i en organisation.

Sønnerne Jesper Arkil og Jens Skøtt-Arkil er, med Jesper som administrerende direktør, helt centrale i ledelsen af Arkil A/S efter et generationsskifte, der set udefra giver indtrykket af, at også denne i mange tilfælde svære øvelse er lykkedes rigtig godt i Arkil A/S.

Vores tanker går til Niels Arkils familie. Æret være Niels Arkils minde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109