23948sdkhjf

Store projekter skubber bornholmsk entreprenør frem

Omsætningen er steget til et historisk højt niveau i PL Enterprise.

Bornholms største entreprenørfirma, PL Entreprise A/S, i daglig tale PLE A/S, har nydt godt af de positive tendenser for Bornholm og det generelle økonomiske opsving, som også har ramt bygge- og anlægsbranchen på solskinsøen.

PLE’s omsætning gik således 50 procent frem i forhold til 2015 og landede på over 150 mio. kroner, hvilket er den højeste omsætning i firmaets historie.

PLE kommer ud af 2016 med et samlet resultat på 11,3 mio. kroner efter skat, hvilket ifølge firmaets direktør tillægges, at PLE har kunnet håndtere en markant højere omsætning uden at forhøje de faste omkostninger. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Har ressourcerne
- Vi har bevist, at PLE, når opgavesammensætningen er optimal, har ressourcerne til at omsætte væsentligt mere, end hvad gennemsnittet har været de seneste fem år, udtaler en tilfreds direktør og ejer Jens Koefoed.

Således forklarer direktøren, at PLE i 2016 udnyttede virksomhedens kapacitet optimalt og var i stand til at løse typer af alle opgaver - både store som små. Omvendt er firmaets opbygning nødvendig i andre år, hvor omsætningen er lavere og fordelt på flere mindre opgaver. Det er et tilbagevendende ø-problem, som man ikke bare lige sådan kommer af med, uddyber direktøren.

- De bornholmske arbejdspladser er vigtige og det ligger os meget på sinde, at sikre vores trofaste og loyale medarbejdere en sikker og fremtidig beskæftigelse. Derfor fortsætter vi med at investere i nyt og mere moderne materiel og grej til at tackle vores fine ordrebeholdning og holde vores cirka 130 mand fuldt beskæftiget, udtaler Jens Koefoed, der samtidig oplyser, at dette ligger helt i tråd med virksomhedens nedskrevne vision.

I 2016 betalte PLE 3,2 mio. kroner i skat og beskæftigede i alt 168 personer, som på grund af sæsonarbejde svarer til 120 fuldtidsansatte.

I forhold til 2015 er det cirka 20 procent flere fuldtidsansatte.

Direktøren tillægger afslutningsvis også det positive årsresultat firmaets medarbejdere og deres flotte indsats.

Projekt-afslutninger
- Det fine resultat kunne ikke lade sig gøre uden en stor stab af trofaste og dygtige medarbejdere, der møder ind i regn og slud og tager en tørn ekstra, når nødvendigt, uddyber Jens Koefoed.

Forventningerne til aktiviteten i bygge- og anlægssektoren på Bornholm i 2017 er dog på et faldende niveau, specielt set i forhold til de relativt store bygge- og anlægsprojekter, som nærmer sig sine afslutninger heriblandt byggeriet på Campus Bornholm, Besøgscenteret på Hammershus og den Nye Akutmodtagelse.

Dog har PLE fortsat en god ordrebeholdning og en tillid til markedet, der gør, at forventningerne til beskæftigelse og aktivitetsniveau i 2017 bliver nogenlunde som i 2016, fremgår det af årsregnskabet.

PLE er 100 procent ejet af Koefoed Holding ApS som igen er 100 procent af ejet af direktør Jens Koefoed.

En ø i fremgang
Jens Kofoed, adm. direktør og indehaver af Firmaet PL Entreprise A/S siger om forventningerne til indeværende år og lidt fremad:
– Vi regner nok med et lille vacuum i indeværende år, fordi de store projekter er ved at være færdige, så det kan blive svært at holde niveauet helt så højt i år. Men der er jo nye projekter på vej, såsom et stort museum til formentligt 120 mio. kroner, et stort plejehjem i Hasle, Rønne Havn skal udbygges for en halv mia. kroner, og så giver lempelsen i Planloven jo måske nogle muligheder på sommerhusområdet med renoveringer med videre, siger han og understreger at det er generelle betragtninger.

PL Entreprise A/S
Mio. kroner 2016 2015
Nettoomsætning 154 104
Bruttofortjeneste 67 49
Resultat primær drift 17,4 8,5
Årets resultat 11,3 4,2
Egenkapital 18 11
Antal ansatte 130 120
Regnskabet er afsluttet den 31.12. 2017

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.032