23948sdkhjf

Kommuner bygger mere frem mod 2020

Ikke mindst hovedstadskommunerne har planer om øgede bygge- og anlægsinvesteringer i perioden 2017-2020

Opførelsen af nye skoler og kommunale vejprojekter stiger i de kommende fire år. Landets 98 kommuner planlægger og budgetterer bygge- og anlægsprojekter for knap 71 mia. kroner i perioden 2017 til 2020.

Det viser en ny analyse, som leverandøren af projektinformation Byggefakta A/S offentliggør i dag.

De 71 mia. kroner er fordelt på 5.543 projekter, hvilket er en fremgang på fire procent eller 2,9 mia. kroner i forhold til en lignende undersøgelse fra sidste år.

Det er især kommunerne i Region Hovedstaden, der øger aktiviteten de kommende år. Her har kommunerne tilsammen planlagt projekter for 28,8 mia. kroner, hvilket er en fremgang på 3,6 mia. kroner eller 14 procent sammenlignet med sidste år.

- Når man ser på kommunekortet i Danmark, er der en klar tendens til, at kommunerne investerer væsentligt mere i Region Hovedstaden, og flere af de vestegnskommuner, der holdt et lavt niveau sidste år, er gået frem. Det ser vi blandt andet både for Brøndby, Rødovre og Vallensbæk. Lige nu er Ishøj faktisk den eneste af vestegnskommunerne i Region Hovedstaden, der fortsat ligger meget lavt, siger adm. direktør Jens Slott Johansen fra Byggefakta A/S.

Anlægsarbejde fylder
Det er især anlægsarbejde og skoleprojekter, der fylder blandt de kommunale projekter. Der er planlagt anlægsprojekter for 26,4 mia. kroner de kommende fire år, hvilket er en fremgang på fire procent sammenlignet med sidste år.

Dermed udgør anlægsprojekterne nu hele 37 procent af projekterne fire år frem.

Skoleprojekterne fylder også fortsat markant blandt kommunernes projekter, og hovedgruppen er vokset med hele ni procent sammenlignet med sidste år.

Det svarer til, at kommunerne forventer at igangsætte skoleprojekter for 18,6 mia. kroner frem til udgangen af 2020. Skoleprojekterne udgør dermed 26 procent af de planlagte kommunale projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126