23948sdkhjf

Eurodan-huse vil opføre 100 rækkehuse om året

En af landets største typehusbyggere udvider nu det strategiske fokusområde til rækkehuse efter 10 års pause

Eurodan-huse genoptager byggeriet af rækkehuse efter 10 års pause.

Opførelsen af fire rækkehuse på hver cirka 140 etagemeter i Irma-Byen i Rødovre bliver dermed startskuddet til en udvidelse af det strategiske satsningsområde i virksomheden, der har en ambition om at opføre 100 rækkehuse om året.

– Vi udvider med en projektdirektør, der får ansvaret for at styre den del af virksomheden, hvor han trækker på tegnestue, rådgivere mm. i hele virksomheden, siger adm. direktør Thomas Dahl fra Eurodan-huse, der har hovedkontor i Rødekro nord for Aabenraa.

Erfaren rækkehusbygger
Som direktør for det nye område er ansat Torben Brix, der har virket som regional salgschef i Gråkjær A/S siden 2012. Før da stod han i spidsen for eget snedker- og tømrerfirma i mere end 10 år.

Det er den stigende efterspørgsel, der får Eurodan-huse til atter at interesserer sig for rækkehuse, hvilket virksomheden også byggede frem til 2007. Siden da har Eurodan-huse fokuseret på enfamilliehuse, og den baggrund giver virksomheden et godt afsæt, mener direktør Thomas Dahl.

– At bygge rækkehuse kræver i endnu højere grad dygtige fagfolk og velafprøvede processer, som kan skaleres op. Og det har vi. Den ekspertise vil vi bruge til at styre og gennemføre rækkehuse byggerier. Det er en klar fordel og sikkerhed for, at vi kan bygge huse til tiden, som aftalt og til en god pris.

Flere grunde til popularitet
Der er flere grunde til, efterspørgslen efter rækkehuse stiger. En af de mest grundlæggende er, at arealerne til at bygge nyt på i og omkring de store byer bliver stadig mindre. Samtidig stiller danskernes fleksible familieformer og det stigende antal af singler nye krav, som det klassiske parcelhus ikke altid kan honorere.

Ifølge Thomas Dahl fra Eurodan-huse er det især unge førstegangskøbere, børnefamilier med behov for plads og luft samt ældre, der flytter til noget nyt og enkelt at vedligeholde i et socialt fællesskab, som efterspørger rækkehuse frem for parcelhuse.

Eurodan-huse bryster sig af at være landets største familieejede typehusbygger, og ser vi bort fra ejerskab, overgås virksomheden typisk kun af HusCompagniet og Lind & Risør, når typehusbyggerne sammenlignes på omsætningstal.

Eurodan-huse offentliggør først virksomhedens 2016/17-regnskab i august, men i det seneste regnskab kunne virksomheden fremvise en omsætning på 554 mio. kroner med et resultat før skat på 20,3 mio. kroner til følge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126