23948sdkhjf

Udlændinge kan afbøde mangel

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

remtiden for bygge- og anlægsvirksomhederne afhænger unægtelig af adgangen til den fornødne kvalificerede arbejdskraft. De yngre årgange er små i øjeblikket, og derfor skal der kæmpes for at få dem til at tage en uddannelse inden for bygge- og anlægsfagene. Derudover skal der gøres en effektiv indsats for at holde de ældre medarbejdere i virksomhederne trods nedslidende arbejder. Det styrker ikke bare videnniveauet i virksomheden, men sikrer også, at værdifulde erfaringer bliver givet videre til de yngre ansatte.

Regeringen gør i sin 2025-plan en del ud af at sikre, at flere bliver længere på arbejdsmarkedet, hvilket også er nødvendigt, hvis ikke væksten i dansk økonomi skal bremses. For om man vil det eller ej, er et af dansk økonomis største problemer stadig manglen på arbejdskraft.

De økonomiske vismænd var på banen i går med samme budskab, og her åbner vismændene for mere udenlandsk arbejdskraft. Og det bør bygge- og anlægsbranchen være positive overfor. Flere af branchens virksomheder vurderer nemlig manglen på arbejdskraft som en af de største udfordringer for dem ifølge Danmarks Statistik.

Selvfølgelig skal brugen af udenlandsk arbejdskraft ske på fair løn- og arbejdsvilkår. Der kommer ikke noget godt ud af at dumpe lønninger. Men erfaringen fra ikke mindst de buldrende 00’er har jo vist, at de østeuropæiske håndværkere faktisk gør et godt stykke arbejde, som er på højde med danske håndværkere. Og kan udlændinge være med til at undgå overophedning og flaskehalse, er det kun til virksomhedernes bedste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.831