23948sdkhjf

Rammerne for Ikea i København er klar

Det bliver første gang, at Ikea-koncernen opfører et varehus midt i en storby

For 14 måneder siden blev det offentliggjort, at den svenske møbelgigant Ikea ville opføre et varehus midt i København ved baneterrænnet ved Dybbelsbro på Vesterbro.

Siden da er der blevet arbejdet intenst med at lægge rammerne for byggeriet. Senest er københavnerne blevet hørt, og nu er den endelige lokalplan "Kalvebod Brygge Vest II" færdig.

Et grønt parkstrøg, som kommer til at ligge oven på varehuset, har et areal på cirka 18.000 kvm og bliver et godt alternativ for hovedsageligt fodgængere til at færdes på i forhold til både Kalvebod Brygge og Carsten Niebuhrs Gade.

De indkomne kommentarer har desuden betydet, at der under det grønne strøg ved ungdomsboligerne bliver mere plads til kultur og idræt i stedet for parkeringspladser.

Kritik af forhold
Fra lokal side har der været kritik af forholdene for fodgængere og cyklister på Dybbølsbro. De input er der taget højde for i det reviderede lokalplanforslag, og både cyklende og gående kan se frem til bedre plads på Dybbølsbro.

Projektet betyder blandt andet, at hullet mellem de to brodæk fyldes ud, så der derved skabes mere plads at færdes på for gående og cyklende. Samtidig skabes bedre cykelparkering.

- Den nye Ikea inviterer københavnerne til at tage cyklen til varehuset, og derfor skal vi selvfølgelig også være opmærksomme på den ekstra cykeltrafik, det vil medføre. Derfor skaber vi også tidssvarende forhold, når Ikea er klar til at slå dørene op på Dybbølsbro. Den politiske beslutning er taget, og pengene er afsat, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Første gang midt i byen
Ikea-varehuset bliver på cirka 37.000 kvm, og nord for varehuset bygges to hotelbygninger, mens to bygninger med ungdomsboliger opføres syd for Ikea-bygningen.

Det bliver første gang, at Ikea-koncernen bygger et varehus i hjertet af en storby og derfor er Ikea Danmarks adm. direktør, Dennis Balslev, glad for det grønne lys til varehuset.

- Ikea København bliver verdens første urbane Ikea- varehus. Det repræsenterer et nybrud i den måde, Ikea hidtil har designet og placeret varehuse uden for de store byer. Det er en nytænkning af Ikea-konceptet, som vil øge tilgængeligheden for de mange mennesker - for gående, cyklister og københavnere der kommer med tog, bus eller metro, siger Dennis Balslev i en pressemeddelelse.

Varehuset åbner efter planen i 2019.
brahe

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141