23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Bredbånd til hver en afkrog af landet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Adgangen til hurtigt internet er inden for de seneste 10 år blevet en vigtig del af virksomhedernes hverdag. Stadig mere kommunikation med det offentlige sker online, ligesom det også er en altafgørende kommmunikationskanal til kunderne.

Derfor er det også opmuntrende at læse den årlige kortlægning af bredbåndsdækningen i Danmark, der viser, at stadig flere dele af landet nu har adgang til hurtigt internet. Her har ikke mindst teleselskaberne brugt milliarder på udrulning af kabler til højhastigshedsinternet.

Men der er stadig store forskelle. Eksempelvis har 92 procent af boliger og virksomheder i Region Syddanmark lynhurtigt internet, mens det kun er tre ud af fire i Region Sjælland.

Nu kan man ikke entydigt ud fra tallene konkludere, at det primært er udkantsområderne, som er ramt. Men det er nærliggende at tro sådan. Mange virksomheder fortæller alt for ofte om dårlig internetdækning i udkantsområder, der gør det svært at leve op til den øgede digitalisering.

Skiftende regeringer har sat som mål, at Danmark skal være et af verdens mest digitaliseredel lande, og flere internationale undersøgelser har vist, at vi ligger i front i Europa på den front.

Men når en fjerdedel af borgerne og virksomhederne i en region som Sjælland, fortsat må leve med internet, der bringer minder om tidligere tiders simple modem, er der endnu et stykke vej. Derfor bør der også tilføres endnu flere midler til lynhurtigt bredbånd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109