23948sdkhjf

Aalborg udvider mod sydvest: Hundredvis af boliger på vej

Med en milliardinvestering sætter pensionskassen Pensam yderligere fart på udviklingen af Sofiendal Enge

Udviklingen går stærkt i Aalborg, som forventes at vokse med over 25.000 indbyggere i løbet af de næste 10 år.

Sofiendal Enge, lige syd for boligkvarteret Hasseris Enge, er et af de områder, som nu udvikles for at imødekomme den stigende efterspørgsel på boliger.

Her er aktiviteten allerede i fuld gang. Det lokale entreprenørfirma TL Byg har siden februar haft sin daglige gang på byggepladsen som totalentreprenør på projektet "Hasserislund" med 217 lejligheder og rækkehuse. Bag projektet står to lokale udviklere; Henning Holm-Pedersen og Peter Sørensen, som har option på yderligere 160 boliger i området.

1.200 boliger i alt
Efter årsskiftet går endnu et stort projekt i gang i Sofiendal Enge.

Det er pensionsselskabet Pensam, som frem mod 2020 vil bygge 427 rækkehuse og lejligheder med et samlet areal på knap 49.000 etagemeter.

I et interview med Nordjyske Stiftstidende fortæller Carsten Gröhn, der er chef for unoterede investeringer i Pensam, at de mange boliger skal opføres med henblik på videresalg. Pensam forventer en samlet handelspris på omkring en milliard kroner.

Det er Tegnestuen Vandkunsten, der har udviklet masterplanen for Sofiendal Enge for Aalborg Kommune. Planen former området med relativt tæt bebyggelse bestående af rækkehuse og 3-4 etager høje kanthuse omkring store markante landskabsrum med naturkarakter. Fuldt udviklet forventes Sofiendal Enge at bestå af omkring 1.200 boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203