23948sdkhjf

Rådgiverteam søges til ny forskningsbygning

Bygningsstyrelsen har åbnet for prækvalifikation af totalrådgivere til ny innovationsbygning på Aalborg Universitet. Projektet har et budget på 200 mio. kroner

Bygningsstyrelsen har i samarbejde med Aalborg Universitet (AAU) og A.P. Møller Fonden udsendt en udbudsbekendtgørelse om totalrådgivning i forbindelse med en ny innovationsbygning til Aalborg Universitet, der har et samlet budget på 200 mio. kroner.

Ud af det samlede budget har AAU modtaget en donation på 100 mio. kroner til projektet fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Vide rammer
Bygningsstyrelsen søger et team bestående af ingeniører, arkitekter og landskabsarkitekter til at skabe et knudepunkt for tværfaglig forskning, talentudvikling, innovation og iværksætteri på universitetets campus i Aalborg Øst, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Den nye 8.500 kvm store bygning bliver blandt andet udstyret med en inkubator, værksteder, prototypelaboratorier og andre innovative faciliteter. Om universitetets ønsker til den kommende bygning siger rektor Per Michael Johansen:

- Vi ønsker et regionalt fyrtårn for viden og vækst og et udstillingsvindue for det gode samarbejde, universitetet gennem flere år har opbygget med store og små virksomheder. Der er i den forbindelse behov for kreative sjæle, som kan gentænke de fysiske rammer for samarbejde, innovation og udviklingsarbejde.

Pengene skal passe
Parterne lægger op til et kreativt råderum inden for alle fagdiscipliner med et åbent programoplæg.

Ønsket er en tektonisk og kunstnerisk tilgang til projektet, hvor ingeniørkunst og arkitektur går op i en højere enhed, og hvor hver disciplin sætter sit tydelige præg på projektets hovedgreb.

- Vi leder efter et ambitiøst, nytænkende team, som mestrer det at tænke på tværs af fagdiscipliner og kan udfordre hinanden. Gerne med deltagelse af unge start-ups, som for nyligt har mærket iværksætteri og talentudvikling på egen krop, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Lyndrup.

I pressemeddelelsen fremhæver Bygningsstyrelsen, der vil være stort fokus på styring, bygbarhed og økonomisering.

- Arkitektoniske ambitioner og bygbarhed bør ikke være modstridende interesser. Tværtimod er det vores opfattelse, at den arkitektoniske kvalitet stiger, og at det er nemmere at følge visionerne til dørs, hvis der arbejdes målrettet med styring, bygbarhed og økonomisk prioritering fra start. Selvfølgelig med øje på rette niveau på rette tidspunkt, siger Signe Primdal Lyndrup. 
Munk

AAU Science & Innovation Hub
  • Projektet: 8.500 kvm bygning på Aalborg Universitet med fokus på forskning, iværksætteri og udvikling
  • Bygherre: Bygningsstyrelsen (Aalborg Universitet bliver lejer og slutbruger)
  • Budget: 200 mio. kroner (total)
  • Udbud: Frist for anmodning om prækvalifikation som totalrådgiver er mandag den 19. juni 2017 klokken 12
  • Udbudsform: Bygningsstyrelsen forventer at prækvalificere tre-fem rådgiverhold bestående af arkitekter og ingeniører til det efterfølgende udbud, der gennemføres med forhandling
  • Tidsplan: Bygningsstyrelsen forventer senere at udbyde projektet i hovedentreprise. Efterfølgende vil der være en samprojekteringsfase mellem hovedentreprenøren og Bygningsstyrelsens totalrådgiver
  • Ibrugtagning af projektet forventes ved årsskiftet 2021/2022

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109