23948sdkhjf

DAGENS LEDER: En helhed i installatørfaget

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Debatten om brug af nye teknologier strømmer ind over bygge- og anlægsbranchen. Flere af branchens organisationer har på sine årsmøder haft netop dette som tema, og senest diskuterede installatørerne i Tekniq emnet på deres årsmøde i går.

En ny rapport fra konsulenthuset Qvartz fastslår således, at installationsbranchen skal indføre nye forretningsmodeller i virksomhederne, hvis potentialet i de nye teknologier skal udnyttes fuldt ud. For fremtidens opgaver bliver stadig mere komplekse og kræver, at virksomheder tænker i helhedsløsninger og en stigende grad af specialisering inden for et eller flere områder.

Det bevirker eksempelvis, at installationsfagene arbejder betydeligt tættere sammen end i dag, og virksomhederne skal kunne følge et projekt fra start til slut. Flere af de store teknikentreprenører favner allerede hele paletten, men dér, hvor branchen for alvor skal stå sin prøve, er, når faggrænserne mellem eksempelvis el og vvs for alvor bliver udfordret.

Her kæmper virksomhederne stadig med, at når el og vvs-opgaverne overlapper hinanden på projekterne, skal der kobles både el - og vvs-uddannet folk på. Det kan der selvfølgelig være et væsentligt sikkerhedsmæssigt aspekt i. Men ikke mindst fagforbundene inden for teknikfagene må også erkende, at fremtiden byder på mere udviskede faggrænser, og de er nødt til at komme ind i kampen og spille med på udviklingen. For stiller de sig først på bagbenene, spænder de ikke bare ben for virksomhederne, men også for dem selv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109