23948sdkhjf

Topchef er på trapperne til de 50

DT Groups adm. direktør Søren P. Olesen kender sin virksomhed helt ud i krogene. På søndag fylder han 50 år

Det er ikke de store armbevægelser, der kendetegner Søren P. Olesen, selvom CV’et vidner om adskillige år som succesfuld international direktør for Velux i Rusland og Tyskland og Flügger Internationalt. I dag er han topchef for DT Group, der blandt andet ejer Stark og Silvan.

På søndag fylder Søren P. Olesen 50 år, og det faktum, at Nordens største byggematerialekoncern er på top 25 over største virksomheder i Danmark er ingen en sovepude. Tværtimod.

Hans fokus er rettet mod at videreudvikle virksomheden, der har været hans arbejdsplads siden 2014.

Strategiplan
Søren P. Olesen startede som direktør for Stark i Danmark, men efter kun to år fik han tilbudt jobbet som øverste direktør for hele DT Group af ejeren, Wolseley Group.

Senest har han sat en skærpet strategiplan i søen for DT Group, der i seneste regnskabsår havde en omsætning på 18,4 mia. kroner.

En fordoblet vækst hos Flügger og opbygning af Velux i Rusland i slut 1990’erne midt i økonomisk krise og politisk ustabilitet, illustrerer fællesnævnere for Søren P. Olesens karriere; evnen til at få en organisation til at trække i samme retning, at kunne opbygge virksomheder helt fra bunden og være i stand til at træffe beslutninger med hastighed om nødvendigt.

Rundt til alle butikkerne
At han tilmed lærte at tale både russisk og tysk i processen understreger blot hans arbejdsomhed og villighed til at opnå resultater.

Selv tilskriver han en del af sin succes, at han har udviklet en god sans til at finde de rigtige folk at omgive sig med. Desuden lærer han hurtigt krogene af en virksomhed at kende for at forstå konsekvenserne ved alle beslutninger, og han er ofte rundt i butikkerne på tværs af Norden.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172