23948sdkhjf

Metro-opbremsning koster for MT Højgaard

En god ordrebeholdning fik omsætningen til at stige i første kvartal 2017, men driftsresultatet blev dårligere

En god ordrebeholdning drev en omsætningsfremgang hos entreprenørvirksomheden MT Højgaard i første kvartal 2017.

Men som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne fortælle onsdag, måtte entreprenørkoncernen se resultatet af den primære drift gå tilbage. -22 mio. kroner står der ud for driften efter 1. kvartal mod -14 mio. kroner i samme kvartal sidste år.

Dette var dog ifølge beretningen forventet, da man i forlængelse af fortsat arbejde på projekter, der blev reguleret i 2016, og stilstand på aptering af de københavnske metrostationer medførte en lavere kapacitetsudnyttelse, samt højere tilbudsomkostninger på enkelte store fremtidige projekter.

Ærgerlig tilstand
Ordrebeholdningen steg trods den lavere ordreindgang i første kvartal efter en positiv udvikling i løbet af 2016.

- Vi oplevede en fin aktivitetsfremgang på tværs af vores virksomheder i årets første kvartal, som dog også blev præget af den ærgerlige stilstand i Cityringen-projektet, der påvirkede vores produktivitet og indtjening negativt.

- Samtidig arbejdede vi målrettet med at forberede omfattende tilbud på enkelte store fremtidige projekter og i øvrigt imødekomme en stigende efterspørgsel inden for infrastruktur, datacentre, råhusentrepriser og supersygehuse, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann i en pressemeddelelse.

Digitaliseringen vinder indpas i branchen, og koncernen havde ved udgangen af kvartalet uddannet omkring 100 BIM-koordinatorer.

Ordreindgang og -beholdning
I første kvartal 2017 opnåede MT Højgaard nye ordrer for 1,0 mia. kroner mod 1,8 mia. kroner sidste år.

Derudover var sammenligningsperioden positivt påvirket af enkelte større ordrer vedrørende opførelse af boligbyggeriet AARhus på Aarhus Ø (værdi over 500 mio. kroner, red.) samt fornyelse og forbedring af 56 broer langs jernbanen mellem Ringsted og Rødby for Banedanmark (værdi 452 mio. kroner).

Trods den lave ordreindgang i kvartalet steg ordrebeholdningen til 7,9 mia. kroner ved udgangen af første kvartal 2017 fra 7,7 mia. kroner på samme tidspunkt i 2016 som følge af en stærk udvikling i den mellemliggende periode.

- Aktivitetsniveauet og den tilfredsstillende ordrebeholdning ved første kvartals udgang giver MTH Group et godt udgangspunkt for at skabe lønsom vækst i den kommende tid. Vi tog for nylig de første skridt i den omfattende udskiftning og renovering af 56 broer mellem Ringsted og Rødby for Banedanmark med opførelsen af en ny jernbanebro på bare ti dage. Den samlede kontrakt løber til 2020 og er et godt eksempel på MTH Groups evne til at løse komplekse opgaver med fokus på produktivitet og anvendelse af de nyeste digitale værktøjer, siger Torben Biilmann i meddelelsen.

Det er ikke lykkedes os at få en uddybende kommentar fra adm. koncerndirektør Torben Biilmann inden redaktionens deadline.

MT Højgaard A/S - 1. kvartal
mio. kroner 2017 2016
Nettoomsætning 1.694 1.488
Bruttoresultat 92 87
Driftsresultat -22 -14
Resultat før skat -26 -19
Periodens resultat -19 -14
Kvartalsregnskabet er afsluttet 31. marts 2017

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172