23948sdkhjf

Det Røde Bånd bygger bro

Tirsdag hædres det 1.200 m2 store murmaleri på havnen I Nørresundby
MurMal
MurMal-projektet er et CSR-projekt, der støtter ideen om, at erhvervsskoleelever er med til at skabe et kunstnerisk værk, samtidig med at de viser deres egen faglighed.

Parterne i Det Røde Bånd er:
- Jyske Bank
- Flügger
- Aalborg Havn
- Hedegaard A/S
- Det Obelske Familiefond
- Aalborg Kommune
- Tech College Aalborg

Et 30 meter bredt rødt bånd binder Aalborgs og Nørresundbys historier om industri og jernbanedrift sammen med nutidens unge håndværkere. Det røde bånd ligger i bunden af det 30 x 40 meter store maleri med samme navn på Hedegaard Siloen på havnen i Nørresundby, der blev indviet i november, og som i morgen får Farveprisen 2017.

Motivet er et udsnit af den gamle jernbanebro, og arbejdet er udført af eleverne på Tech College Aalborg i tæt samarbejde med kunstneren Søren Elgaard.

Godt håndværk
Det Røde Bånd er valgt af Farvepriskomiteen for den gode og farverige fortælling, som Det Røde Bånd repræsenterer:

Vinder i 2016
Modtagere af Farveprisen 2016 var kunstner Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter/VLA for det nye Pykiatrisygehus i Slagelse med et monumentalt farvearbejde.

I begrundelsen stod bl.a.: ”Der var arbejdet med bevidst med farvesætning som et element af sygdomsbehandlingen og som element til wayfinding for både patienter og pårørende”.

Godt håndværk og farver går i ét og bliver et vartegn samtidig med, at kulturen og byens historie bliver elegant flettet sammen på den grå patinerede beton.

Farveprisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten & Freddy Johansens Fond, og med prisen følger et beløb på i alt 150.000 kroner.

Kunstneren Søren Elgaard får 75. 000 kroner for sit arbejde, og de medvirkende elever får 25.000 kroner til "festligholdelse".

De sidste 50.000 kroner reserveres til fremtidige Murmal-projekter.

Danske Malermestres Farvepris
Prisen har til formål at fremme malerfagets interesser ved at belønne initiativer, der er til glæde for faget.

I bedømmelsen fokuseres der på, at byggeriets farvesætning er gjort til en central og fremtrædende del af projektet

Det er afgørende for tildelingen af prisen, at malerarbejdets udtryk og brugen af farver er en del af bygningen på lige fod med arkitektur, materialevalg, inventar etc.

Der lægges vægt på, at farvesætningen er innovativ, fortæller en historie, udfordrer og inspirerer

Der uddeles for en sum op til 150.000 kroner én gang om året og prisen kan tildeles flere modtagere

Prisen blev indstiftet i 2006 af Kirsten og Freddy Johansens Fond og blev første gang uddelt i 2007. Freddy Johansen er tidligere malermester

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174