23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Disruptionråd kan få en betydning

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Ny teknologi og nye forretningsmodeller fyger ind over dansk erhvervsliv, som gør det svært for nogle virksomheder og ansatte at følge med. Derfor har regeringen nu nedsat Disruptionrådet med en række prominente navne fra dansk erhvervsliv, organisationer og den akademiske verden. Rådet skal blandt andet rådgive regeringen om de vigtigste tendenser inden for teknologisk udvikling og globaliseringen, og hvordan den danske samfundsmodel kan bevares inden for disse rammer.

Desværre har regeringen ikke følt det nødvendigt at involvere bygge- og anlægsbranchen direkte i rådets arbejde, men kun lade den repræsentere via Dansk Arbejdsgiverforening, LO og fagforbundet 3F. Bevares, der er flere andre brancher, som ikke er direkte repræsenteret, og det er jo ikke til at vide, hvilke bevæggrunde regeringen har for at udelade en af de største og mest konjunkturfølsomme brancher herhjemme.

Men et faktum er det da, at brugen af ny teknologi og konkurrencen fra udlandet skyller ind over bygge- og anlægsbranchen i disse år, og formår virksomhederne ikke at rette ind efter dette, eksisterer de ikke om 10 år.

Disruptionrådet må derfor ikke blive endnu et råd, der kun er nedsat for at få en regering til at se handlekraftig ud, og hvor anbefalinger ryger i glemmebogen. Rådet har mulighederne for at komme med konkrete forslag til, hvordan Danmark skal klare sig i en stadig mere globaliseret verden, hvor konkurrencen og de teknologiske landvindinger kun bliver større. Det gælder ikke kun inden for bygge og anlæg, men hele det danske erhvervsliv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11