23948sdkhjf

Cirkelbro i finalefelt til københavnerpris

En lavmælt teknisk bedrift, der opfordrer til at sætte farten ned, lyder det i begrundelsen for at nominere Cirkelbroen til Københavns Kommunes årlige hædring af smuk arkitektur og gode byrum

Københavns Kommune hædrer én gang om året smukt byggeri og gode bymiljøer. Senere i dag fredag bliver spændingen udløst og i år er der blandt andet et spektakulært broprojekt blandt de nominerede.

Det drejer sig om Cirkelbroen, designet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og inspireret af hans barndoms havnemiljøer i Island. Den skaber en sammenhængende promenade langs inderhavnen, og forbinder nu Christiansbro med Applebys Plads.

Sæt farten ned
Broen opfordrer til at sætte farten ned, stoppe op og kigge på havnerummet. En lavmælt teknisk bedrift, der gør det nemmere at transportere sig rundt langs havnekanten, lyder det i begrundelsen for at lade broen komme i finalefeltet.

Cirkelbroen er en gave fra Nordea-fonden, og skulle egentlig have været færdig i 2013, men byggeriet blev påvirket af entreprenøren E. Pihl & Søns konkurs.

Kort om præmieringen
Københavns Kommune har siden 1902 præmieret smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg.

Bygningspræmiering er en pris, der hædrer arkitekten og bygherren, men prisen gavner også kommunen, da formålet er at støtte op om smukt byggeri og gode bymiljøer og dermed højne kvaliteten til glæde for byens borgere.
Kilde: Københavns Kommune

Stedets karakter
Andre markante og aktuelle projekter er også i finalefeltet til dagens fejring, hvor spændingen udløses i eftermiddag:

Restaureringen af Folketeatret, boligbyggerier, to torve og en bro er blandt de byggerier, som Københavns Kommune har nomineret som eksempler på smuk og brugbar arkitektur.

Der bliver i begrundelserne lagt vægt på, at arkitekturen tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og samlet set bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Nybyggeri og renovering
- Jeg er fantastisk glad for, at vi igen i år kommer bredt rundt med vores nominerede. To torve, to boligbyggerier, et gammelt fredet teater, et erhvervsbyggeri og en bro, der alle hver for sig gør det godt for København og dansk arkitektur - og som der bliver lagt mærke til ude i verden," siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), der er formand for bedømmelsesudvalget.

Ud over Cirkelbroen er blandt andre disse projekter nomineret:

Byhusene på Islands Brygge, der er en moderne fortolkning af Kartoffelrækkerne. Huse, der skaber gode rammer for et aktivt familieliv, med nye spændende løsninger ude og inde.

Krøyers Plads, som er Danmarks første Svanemærkede lejlighedsbyggeri. De lokale beboere har været involveret i udviklingen af arkitekturen.

Sankt Annæ Plads, hvis renovering er meget diskret og tilbagetrukket, hvilket afspejler stedets identitet. Løsningen leder vandet fra ekstreme regnskyl væk fra husene og ud i havnen.

Kvæsthusmolen, der ifølge nomineringsudvalget giver plads til både det organiserede og det uformelle byliv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.506