23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet skal leve af iværksætteri

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

At finanskrisen så småt er ved at slippe sine kløer i bygge- og anlægsbranchen, har flere undersøgelser efterhånden vist gennem de sidste mange måneder.

Senest viser en ny analyse fra Estatistik, at byggeriet fra 2015 til 2016 har skabt flere fuldtidsstillinger end nogen anden branche herhjemme. Særligt i hovedstadsområdet har virksomhederne haft gang i ansættelserne.

Nu kan enhver, som bevæger sig rundt i København og omegn, konstatere, at der er godt gang i byggekranerne. Så det kan ikke være den store overraskelse, at særligt bygge- og anlægsvirksomhederne i Storkøbenhavn har haft brug for flere folk. Og generelt blæser de positive vinde ind over hele landet med eksempelvis flere boligbyggerier, så man kan håbe, at resten af landet oplever samme beskæftigelsesfremgang i den kommende tid.

Opgangstiderne får forhåbentlig også flere inden for bygge- og anlægsfagene til at springe ud som selvstændige. Ikke overraskende er der stiftet færre virksomheder i kriseårene, men de bedre konjunkturer bør få flere til at overveje at stifte egen virksomhed, for fremtiden tilhører trods alt dem. Men det kræver, at både regering og Folketinget til stadighed har fokus på at skabe bedre vilkår for iværksættere.

Samtidig spiller bankerne en ikke ubetydelig rolle. Selvfølgelig skræmmer sporene fra finanskrisen, og det er helt naturligt, at kreditskruen er blevet strammet. Men omvendt må bankerne også være sig deres ansvar bevidst. For uden adgang til den rette finansiering dræbes iværksætterlysten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126