23948sdkhjf

Spaden i jorden til Holbæk HavneBy

Et miks af ejerboliger, almene boliger, ferieboliger og publikumsorienteret erhverv opføres nu.

I går blev det første spadetik taget, og nu begynder gravemaskinerne for alvor at tage fat i opførelsen af projektet Holbæk HavneBy, som står klar i slutningen af 2018.

Holbæk HavneBy A/S og Vestsjællands Almene Boligselskab står bag udviklingen og opførelsen af det nye område i Holbæk havn. Aktørerne består primært af lokale kræfter, der alle deltager i projektet ud fra et ønske om at bidrage til byen og det nære samfund.

Projektet er vundet i offentligt udbud, og udspringer af den visionsplan, som Holbæk Kommune har udarbejdet for området. Derudover har drivkraften bag det vundne projektforslag været at skabe et kraftcenter, der fremtidssikrer livet i havnen. Projektet er således vundet ved at give et kvalificeret bud på et langsigtet perspektiv for anvendelsen af havnearealerne.

Diversitet og mangfoldighed
Et af de centrale mål for Holbæk HavneBy er at sikre en diversitet og mangfoldighed i tilbuddene til byens borgere og besøgende, der færdes og bor på havnen. Projektet består derfor både af ejerboliger, almene boliger og ferieboliger.

Derudover kommer byggeriet også til at indeholde publikumsorienteret erhverv, hvor der fx kan etableres cafeer, restauranter, supermarked og specialvarebutikker.

Siden projektkonkurrencen blev vundet i maj 2015, er der arbejdet indgående med områdets lokalplan og identifikation af fremtidige samarbejdspartnere til den endelige udførelse - en proces, der blev forsinket nogle måneder på baggrund af en lovændring omkring håndtering af EU-udbud.

Resultatet var imidlertid en tilfredsstillende licitation, og i dag er alle kontrakterne på plads, og arbejdet omkring jordhåndtering er allerede startet op.

- Vi glæder os til for alvor at komme i gang med projektet, og har set frem til første spadestik. Det er en stor dag for os, og vi håber og tror på, at projektet sætter Holbæk på landkortet som en attraktiv by for både borgere og besøgende, sagde Klaus Rasmussen, direktør i Holbæk HavneBy A/S i en pressemeddelelse umiddelbart inden spaden blev sat i jorden.

Mixed-use complex
Stueetagen i det nye byggeri opføres som en tung base i beton, hvor alle projektets publikumsorienterede funktioner samt den overdækkede parkering samles. Oven på basen disponeres boliger som en let konstruktion beklædt med profilerede facadeplader og træbeklædning.

På første sal ligger de almennyttige boliger samlet om to haverum, og på anden sal ligger ejerboligerne med egne tagterrasser. Der udføres elevatorer fra stueetage til det adgangsgivende niveau på første sal.

Projektet omfatter endvidere en overdækket markedsplads med mulighed for parkering og istandsættelse af det gamle Holbæk Maskinværksted, som stod klar i sommeren 2016.
Kaptain

Projekt Holbæk Havn
Bygherre: Holbæk HavneBy A/S og Vestsjællands Almene Boligselskab
Omfang: 25 almene boliger, 17 ejerlejligheder og 5 ferieboliger samt 5 erhvervslejemål, som har et samlet areal på 9.200 kvm
Anslået værdi: 150 mio. kroner
Udførelsesperiode: 2015-2018
Arkitekt og landskab: Kullegaard A/S
Rådgivende ingeniør: Klaus Nielsen A/S

Entreprenører:
Jord, beton og kloak: LM Byg A/S
El og elevator: Multi Tech A/S
Anlægsgartner: Jan Henriksen ApS
VVS: GK Rør ApS
Aptering: G.V.L. Entreprise A/S
Ventilation: Pro Ventilation A/S
Advokat: Advodan I/S
Ejendomsmægler: Danbolig Holbæk – Henrik Larsen A/S

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172