23948sdkhjf

Kamstrup går efter de to milliarder kroner

Den jyske målerproducent har flere investeringer i pipelinen, der bærer væksten

Målerproducenten Kamstrup fra Stilling ved Skanderborg kan for syvende år i træk notere en rekordhøj omsætning for 2016 på 1.740 mio. kroner. Resultatet før skat blev dog noget mindre end i 2015, hvor man rundede de 202 mio. kr.

Omsætningsrekorden skyldes høje salgstal globalt set. På markederne for el- og vandmålere oplevede Kamstrup en moderat vækst i 2016, mens markedet for varmemålere fortsat var præget af stagnation.

Selvom årets resultat før skat på 166 mio. kroner er langt mindre end 2015’s 202 millioner, betegner adm. direktør Per Asmussen det som værende tilfredsstillende.

Tilbagegangen på bundlinjen skyldes nemlig øgede investeringer i produktudvikling, marketing og udvidelse af virksomhedens automatiserede produktionsanlæg.

Nye investeringer
- Vi har taget nogle gigantiske spring fremad i form af international ekspansion og strømlining af vores interne produktionsprocedurer. Samtidig har vi øget den værdi, vores løsninger tilfører vores kunders drift. Når man tænker på de investeringer, vi har gennemført, er det derfor et meget tilfredsstillende resultat. Vi har i den grad lagt grundstenen til vækst, siger afgående adm. direktør Per Asmussen. Han fratræder af helbredsmæssige årsager sin stilling.

Kamstrup åbnede sidste år en ny teknologifløj. Det var den fjerde udvidelse af virksomhedens hovedkvarter i Stilling siden 2012, og opførelsen af en ny bygning til produktion og udvikling af vandløsninger er allerede godt i gang. Bygningen på over 10.000 kvm forventes at stå færdig i maj.

- Automatiseringen af vores produktionsanlæg og digitaliseringen af de interne processer giver os den kvalitetssikring og fleksibilitet, der skal til for at tilbyde vores kunder måleløsninger i verdensklasse. I en verden, der bliver stadig mere afhængig af teknologi, er det afgørende, siger Per Asmussen.

Og Kamstrup stopper ikke her. Per Asmussen tilføjer, at virksomheden fortsat vil investere ambitiøst i opførelsen af produktionsanlæg uden for Europa, produktudvikling, produktionsteknologi og rekruttering af talenter - og fortsætte ansættelsesboomet fra de tidligere hvor år, hvor der er ansat over 100 medarbejdere om året.

Runder to milliarder
Kamstrup forventer, at væksten i kølvandet på de nævnte investeringer og produktudviklingen fortsætter i 2017.

Første kvartal har slået ny rekord, og året som helhed forventes at præstere et salg på over to mia. kroner.

Den stigende interesse for de nye løsninger, Kamstrup har udviklet, sætter skub i væksten og kaster adskillige store ordrer af sig, især på det globale marked for vandmåling. Derfor forventer Per Asmussen, at Kamstrup vil vinde yderligere markedsandele i en række regioner og øge den samlede indtjening igen i 2017.

Kamstrup A/S
Mio. kroner 2016 2015
Nettoomsætning 1.739,9 1.523,9
Resultat af ordinær drift 164,9 211,1
Resultat før skat 165,9 201,6
Årets resultat 124,7 152,2
Overskudsgrad (%) 10,0 14,0
Egenkapital 443,0 449,2
Antal ansatte 1.066 930
Regnskabet er afsluttet den 31. december 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11