23948sdkhjf

Global lederprofil plotter ny kurs ind på GPS’en

Joe Andersen er ny adm. direktør hos Sitech Denmark A/S og får nu til opgave at udvikle den GPS-baserede virksomhed

Efter at have haft sin arbejdsplads i udlandet gennem et par årtier vender Joe Andersen nu hjem til Danmark. Han er tiltrådt som ny adm. direktør for Sitech, der har hovedkontor i Lund ved Horsens og afdeling i Greve med i alt 17 medarbejdere.

Joe Andersen er 47 år, bor i Fredericia, uddannet elektriker og stærkstrømsingeniør og har en EBA fra VIA i Horsens som overbygning. EBA står for Engineering Business Administration og er en lederuddannelse for ingeniører med fokus på strategi, finans og marketing.

Som uddannet ingeniør fik Joe Andersen arbejde hos FLS og byggede cementfabrikker i Pakistan, Chile og Kina. Senere skiftede han til et job som adm. direktør for Areva T&D Danmark, som senere blev en del af Schneider Electric, hvor han de sidste fire år arbejdede med global forretningsudvikling indenfor vindsegmentet.

Sidste udenlandske arbejdsplads var norske Aibel, som beskæftiger sig projekter og service inden for olie og gas.Joe Andersen opgave her var at se på mulighederne for at opbygge et servicecenter i Danmark inden for vindindustrien.

Stikker fingeren i jorden
Nu har GPS’en ført Joe Andersen frem til et job i Horsens.

- Jeg er lidt mæt af at være i de store organisationer, hvor det kan være svært at se resultatet af de strategier og planer, der lægges, og hvordan de bliver ført ud i livet og lander hos kunderne.

- Jeg har lyst til at være med i den daglige drift, til at iværksætte og se hvordan tingene udvikler sig. Jeg vil gerne være med til at gøre en tydelig forskel, siger han.

Produkterne hos Sitech er bl.a. GPS-baseret opmålingsudstyr som totalstationer til landmålere og GPS-baserede maskinstyringssystemer til entreprenørmaskiner.

Strategisk drejebog
Agendaen peger på forretningsudvikling. Selv om Joe Andersen ikke er parat med en færdig drejebog for, hvordan det skal ske, vil han gerne løfte noget af sløret.

- Support og service skal øges. Det samme skal bundlinjen, ligesom der skal vindes markedsandele, og det skal ske med den nuværende organisation. Vi skal have øget vores fokus på små og mellemstore kunder. Og vi skal være bedre til at udnytte synergien mellem de forskellige organisationer i den nordeuropæiske division, forklarer Joe Andersen.

Ud over Danmark tæller divisionen Norge, Sverige og Holland. Joe Andersen får også en central rolle i forhold til salg og forretningsudvikling i det internationale setup.

- Vi lever i en verden i forandring. Vi skal være klar til hele tiden at tænke nyt og se mulighederne på markedet. Derfor skal vi som det første være endnu mere synlige ude hos kunderne, for det er ofte dér, forandringerne starter, påpeger Joe Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125