23948sdkhjf

BIG og Schønherr bag nyt panda-anlæg i København

De første tegninger til nyt ambitiøst projekt er præsenteret i Zoologisk Have.

I november stikkes spaden i jorden til et nyt pandaanlæg i Københavns Zoologiske Have. Byggeriet forventes at løbe op i 125-150 mio. kroner, og søndag blev BIG og Schønherr præsenteret som arkitekter på projektet.

Går alt efter planen, vil anlægget stå færdigbygget i slutningen af 2018, hvor to pandaer fra Chengdu i Kina forventes at ankomme.

Ifølge adm. direktør Steffen Stræde bliver den største opgave at få finansieringen på plads, og han er derfor nu på udkig efter investorer, der vil være en del af det ambitiøse projekt.

- Det er et stort budget, men man skal også huske, at projektet har potentiale til at vække international bevågenhed og vil tiltrække mange turister fra hele verden. For mig står det klart, at et højt profileret dyr som pandaen har fortjent et ambitiøst anlæg, og det får vi takket være et fantastisk samarbejdet mellem Zoo, BIG, Schønherr og de fonde, der finansierer det, siger Steffen Stræde.

Det nye pandaanlæg opføres i området mellem Norman Fosters Elefanthus og primathuset sammen med en ny restaurant og et picnicområde.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157