23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Ballerup, Hvidovre, Skovlunde Maribo, Horslunde, Holbæk, Randers og Viborg

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP

Udbygning af daginstitution
Ballerup Kommune udbygger Børnehuset Valhalla, og forleden godkendte Ballerup Kommunalbestyrelse det dispositionsforslag, som arkitektfirmaet Box 25 Arkitekter har udarbejdet. Samtidig frigav kommunalbestyrelsen anlægsbevilling til byggeriet.

Udgangspunktet for udbygningen er, at der skal bygges til 32 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn samt en skovbørnehavegruppe med 20 børn, og det udarbejdede dispositionsforslag indeholder en større tilbygning øst for den eksisterende bygning, en mindre tilbygning i gårdmiljøet samt en indvendig ombygning af en stor del af de eksisterende lokaler. I alt tilbygges 517 kvm og 217 kvm ombygges.

Tilbygningen mod øst rummer tre vuggestuegrupper med tilhørende puslerum, motorikrum/soverum, fællesrum/spiserum, liggehal, teknikrum samt et stort garderobeareal til både vuggestue- og børnehavebørn. Tilbygningen i gårdmiljøet indeholder sciencerum og orangeri og fungerer som gangforbindelse på tværs af bygningen. Ombygningerne udgør primært etablering af et fælles spise-/opholdsareal omkring det eksisterende køkken, etablering af personalefaciliteter samt mindre ombygninger for skovgruppen. Der etableres endvidere barnevognsoverdækning og skur til cykler og legetøj.

Det udbyggede børnehus ventes at være klar til brug i januar 2018.

HVIDOVRE

Boligbebyggelse
Ejeren af ejendommen på Vojensvej 29 har anmodet Hvidovre Kommune om at få udarbejdet en ny lokalplan for ejendommen, som gør det muligt at opføre en ny boligbebyggelse på ejendommen.

Teknik- og Miljøudvalget har sagen på dagsordenen i morgen. 

SKOVLUNDE

Ombygning til skole
Ballerup Kommunalbestyrelse har i forbindelse med købet af UCC-ejendommen i Skovlunde besluttet at flytte Kasperskolen dertil, og nu søges der om frigivelse af 23,9 mio. kroner til projektet.

Projektet er under opstart. Der skal afsluttes et byggeprogram og udarbejdes et projektforslag, hvorefter byggesagen kan sendes i udbud senere på året.

UCC-ejendommen er planlagt til at huse fem forskellige funktioner i alt. Udover Kasperskolen er det botilbud til voksne med særlige behov, dagtilbud, koncertsal og idrætshal.

I første omgang har Børne- og Skoleudvalget sagen på dagsordenen i dag.

REGION SJÆLLAND

MARIBO

Indretning af ferielighed
Lolland Kommune har meddelt landzonetilladelse til indretning af en ferielejlighed i en tidligere ladebygning på Skelstrupvej 32, Maribo. 

HORSLUNDE

Blandet byområde
Lolland Kommune har vedtaget Lokalplan 360-91 og kommuneplantillæg 54 for Blandet byområde i Horslunde endeligt.

Lokalplanen giver sammen med det tilhørende kommuneplantillæg udover erhverv, også mulighed for butikker, liberalt erhverv og serviceerhverv, byggeri til offentligt formål samt boliger og rekreative formål.

MARIBO

Opførelse af byhuse
Lolland Kommune har fremlagt Forslag til Lokalplan for Grandfeldts Gård i Maribo og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg til offentlig høring frem til 26. april.

Planlægningen er gennemført for at give mulighed for, at den gamle købmandsgård kan nedrives, og for at der efterfølgende kan etableres moderne boliger ud imod Søndersø samt erhvervslokaler og etageboliger ud imod Lilletorv.

Der stilles krav til, at bebyggelsen imod Vestergade/Lilletorv opføres som klassiske byhuse i to en halv etage og i en sammenbygget struktur.

HOLBÆK

Ombygning af plejeboliger
Holbæk Byråd har godkendt helhedsplanen for renovering af Holbæk Ældreboligselskabs boliger på Rosenvænget og Elmelunden.

Som en del af boligstrategien på ældreområdet er der opført et nyt plejecenter på Lunderosevej, som erstatter de små og utidssvarende et-rums plejeboliger på Rosenvænget og Elmelunden, der ombygges til to-rums ældreboliger.

REGION MIDTJYLLAND

RANDERS

Opførelse af bosted
Randers kommune vil opføre et nyt bosted med 15 boliger til psykisk sårbare borgere som erstatning for Bosted Solstrålen, som har ligget på Gudenåcenteret, som nedlægges med udgangen af 2017.

De 15 boliger, der opføres som almennyttige boliger til ældre og handicappede skal bygges på Vester Tværvej 13 i Randers, og den enkelte bolig bliver 65 kvm stor. Dertil kommer 65 kvm servicearealer, som fordeles på kontor, garderobe og møderum.

Den samlede anskaffelsessum for etableringen af de 15 boliger inklusive fællesareal er fastsat til 22.637.000 kroner, som finansieres af lån for de 88 procents vedkommende, kommunalt grundkapitalindskud (10 procent) samt beboerindskud.

Projektets økonomi er godkendt af både socialudvalget og økonomiudvalget i Randers Kommune.

RANDERS

Opførelse af 100 nye boliger
Randers Kommune har udarbejdet et forslag til lokalplan for Dronningborg Maskinfabrik og idrætscenter, og det indstilles nu til godkendelse i Randers Byråd.

Planforslaget omfatter to områder, hvoraf det vestlige på cirka 7,7 hektar udgør den tidligere Dronningborg Maskinfabriks arealer mellem Udbyhøjvej og Dronningborg Allé, mens det østlige område omfatter cirka 26,8 hektar ved Dronningborghallen med tilhørende boldbaner mv. Lokalplanen giver mulighed for byomdannelse til bolig- og erhvervsformål på den tidligere maskinfabrik og udvidelse af Dronningborghallen samt tilhørende faciliteter.

På den tidligere Dronningborg Maskinfabriks arealer giver lokalplanforslaget mulighed for at udvikle et nyt boligområde med i alt cirka 100 nye boliger i form af cirka 75 grunde til tæt-lav og åben-lav boligbebyggelse samt omdanne eksisterende etageejendomme til boliger og/eller lettere erhverv.

For området ved Dronningborghallen gælder det, at den nuværende anvendelse fastholdes, men der udlægges et byggefelt til eventuel fremtidig udvidelse.

VIBORG

Analyse af idrætshaller og svømmehaller
Viborg Kommune har modtaget en række henvendelser om nybyggerier og om om- og udbygning af eksisterende faciliteter på idrætsområdet, og i forlængelse heraf har Kultur- og Fritidsudvalget nu godkendt, at der gennemføres en kapacitets- og behovsanalyse vedrørende idrætshaller og svømmehaller. Analysen forventes at kunne gennemføres for cirka 100.000 kroner, og den gennemføres i perioden fra april til november i år.

Viborg Kommune har allerede afsat penge i budgettet for 2017-2020 til forbedring af faciliteter omkring Liseborg Hallen og til etablering af ny hal ved Viborg Gymnastik Forenings gymnastikcenter på Sct. Laurentii Vej i Viborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125