23948sdkhjf

Nye anlægsopgaver på vej

Læs i dag om kommende anlægsprojekter i Vedbæk, Hvidovre, Avedøre, Vallensbæk, Køge, Havnsø, Sønderborg, Haderslev

REGION HOVEDSTADEN

VEDBÆK

Renovering af skaterområde
Rudersdal Kommunalbestyrelse bevilgede på sit seneste møde 200.000 kroner til udvikling og renovering af skatermiljøet Gertrud i Vedbæk.

Siden 2011 har skatermiljøet Gertrud været et samlingspunkt for Vedbæks børn og unge, og der er nu ønske om at få flere ramper at skate på.

HVIDOVRE

Nedrivning
Teknik- og Milljøudvalget i Hvidovre Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til, om der skal gives tilladelse til nedrivning af enfamiliehuset på Tureby Allé 27.

Huset er opført i 1937 som fritliggende enfamiliehus med et beboelsesareal på 67 kvm. Huset har en bevaringsværdi på 3, men er i meget dårlig stand.

Plan & Miljø vurderer derfor, at bygningen kan nedrives.

AVEDØRE

Trafiksanering
Hvidovre Kommune har afsat 4,7 mio. kroner til trafiksanering af Naverporten og Rebslagerporten i Avedøre i år, og der søges nu om frigivelse af en halv mio. kroner til projektering af trafiksaneringen og udarbejdelse af udbudsmateriale.

Sagen behandles både i Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med start i førstnævnte i morgen.

Der blev udarbejdet et skitseprojekt i 2013, og det skal nu færdiggøres og detailprojekteres med henblik på udbud og gennemførelse af arbejdet i indeværende år 2017.

Detailprojektet vil blive forelagt Teknik- og Miljøudvalget, inden opgaven sendes i udbud, hvilket ventes at ske i maj.

VALLENSBÆK

Legeplads
Vallensbæk Kommune har indgået en ny aftale med den selvejende institution Vallensbæk Havn om brug og drift af havnen.

Den nye aftale indebærer blandt andet, at Vallensbæk Kommune etablerer ny legeplads og nye toiletter på havnetorvet, og at havnen skal udarbejde en plejeplan for de grønne området, fremgår det det af et nyhedsbrev fra kommunen.

Ifølge nyhedsbrevet har det være vigtigt for Vallensbæk Kommune, at den nye aftale giver mulighed for på længere sigt at videreudvikle havneområdet i takt med, at borgernes og brugernes ønsker og behov ændrer sig. Det kunne for eksempel være stedvis inddæmning og etablering af nye faciliteter og aktivitetsmuligheder.

REGION SJÆLLAND

KØGE

Byudvikling
Køge Byråd har givet en anlægsbevilling på fem mio. kroner til byudvikling af Køge Nord.

Skandinavisk Transportcenter (STC) har udsolgt af erhvervsjord i både afdeling 1 og 2, og der er derfor behov for etablering af nye salgbare arealer.

De bevilgede fem mio. kroner skal bruges til opstart af arkæologiske forundersøgelser i den del af STC 3 i Køge Nord, som Køge Kommune ejer, samt til opstart af byggemodning i form af projektering og udbud samt afklaring af projektmodel for udviklingen af erhvervsområdet mellem Nordstjernen og den nye højhastighedsbane.

HAVNSØ

Etablering af kajakbro
Kajakudvalget i Havnsø Sejlklub har fremsendt et ønske om etablering af en kajakbro i Havnsø Havn til Kalundborg Kommune. Kajakudvalget har foreslået en placering tæt ved det nye kajakhus.

Havneudvalget skal på sit møde på torsdag drøfte, om der skal arbejdes videre med etablering af en kajakbro i Havnsø.

Med den udformning og placering som Kajakudvalget har foreslået vil etablering af en kajakbro imidlertid berøre fire bådpladser. Hvis der skal etableres en kajakbro i Havnsø Havn bør det tilstræbes, at det bliver en bro der berører færrest mulige pladser, hedder det i anbefalingen fra administrationen.

REGION SYDDANMARK

SØNDERBORG

Nedrivning
Ejeren af ejendommen Kær Bygade 30, Kær, Sønderborg har den 6. januar 2017 søgt Sønderborg Kommune om nedrivning af ejendommen, der består af et stuehus fra 1877 samt to driftsbygninger fra henholdsvis 1877 og 1937. Endvidere hører der et ikke bevaringsværdigt udhus fra 1917 til ejendommen, som også ønskes nedrevet. Stuehuset og driftsbygningerne er registreret med en bevaringsværdi på henholdsvis 4 og 6.

Teknik- og miljøudvalget skal på sit møde i dag beslutte, om der skal gives tilladelse til nedrivning af ejendommen.

HADERSLEV

Renovering af Pakhuskajen
Haderslev Byråd frigav forleden de fem mio. kroner, der er afsat til renovering af Pakhuskajen. Midlerne ønskes anvendt til totalrenovering af Pakhuskajens kajkonstruktioner omfattende ny spunsvæg, bolværk, både og adgangsbroer, belysning med mere.

Renoveringen skaber grundlaget for den i 2018 forudsatte omlægning af promenade og udenomsarealer ved Pakhuskajen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174