23948sdkhjf

Erhvervsministeren skal bane vej for eksport i USA

Den grønne omstilling i Californien kan betyde øgede eksportmuligheder for dansk vind- og vandteknologi

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er rejst til USA, for at bane vejen for øget dansk eksport af vind- og vandteknologi.

Under opholdet skal han blandt andet mødes med præsident Trumps nye transportminister Elaine Chao. Erhvervsministeren skal desuden se nærmere på, hvordan amerikanerne fremmer innovation og iværksætteri. Blandt andet skal ministeren mødes med en række nøglepersoner i Californien med henblik på at styrke interessen for offshore vindenergi og hjælpe med at bane vejen for en dansk-californisk samarbejdsaftale på vandområdet, som den danske regering har arbejdet for over længere tid.

Besøg på MIT
- Californien har nogle ambitiøse klimamål, og for eksempel har man i Californien for nogle år siden vedtaget en økonomisk pakke på over 50 mia. kroner til forbedring af statens vandkvalitet og -forsyning. Derfor er der stor interesse for de danske løsninger og erfaringer på området, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Udover at slå et slag for dansk greentech, skal erhvervsministeren hente inspiration til, hvordan vi i Danmark kan blive bedre til at fremme iværksætteri og styrke innovationen i dansk erhvervsliv. Under besøget skal ministeren også besøge MIT - Massachusetts Institute of Technology, som samarbejder tæt med erhvervslivet om at udklække innovative digitale talenter og omsætte de studerendes idéer til forretning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236