23948sdkhjf

200 projekter kæmper om Renover prisen

Indstillingsperioden for projekter, der skal dyste om prisen som Danmarks bedste renovering, er slut. Nu skal nomineringsudvalget i arbejdstøjet

Vinder i 2016

Sidste år vandt renoveringen
af Forsvarets tidligere konstabelskole i København (herover og til venstre) Renover prisen.
Parterne bag sidste års vinder:
Bygherre: PKA
Arkitekt: Tegnestuen
Vandkunsten
Ingeniør: Midtconsult A/S
Hovedentreprenør:
Sjælsø A/S

I alt er 200 projekter indstillet til Realdanias og Grundejernes Investeringsfonds (GI) priser, Renover prisen og Jubilæumsprisen.

Nu skal nomineringsudvalget beslutte, hvilke projekter der skal nomineres til priserne.

De indstillede byder på flere interessante og innovative renoveringer. For eksempel er en gammel DSB-remisegrund i Esbjerg blevet til et pulserende mekka for gadeidræt, og gamle gymnastiksale i København N har undergået en forvandling, så de nu huser både bibliotek og nye tidssvarende studie- og undervisningslokaler.

- Målet med Renover prisen har fra begyndelsen været at bringe de gode renoveringseksempler frem i lyset, så de kan bidrage til endnu mere renovering. Jeg er imponeret over at se, hvordan der i år både er private renoveringer og større renoveringsprojekter med i opløbet, siger Lars Axelsen, der er adm. direktør i GI.

Stor interesse for ny pris
I anledning af, at prisen fylder fem år - og for at anerkende den almene sektors vigtige samfundsnytte rolle og betydning for byggebranchen - uddeles i år også en særlig pris, Jubilæumsprisen, målrettet de almene renoveringsprojekter.

Jubilæumsprisen har fået stor opmærksomhed, og der er blevet indstillet 81 projekter til den nye pris.

- I de almene renoveringsprojekter ser vi ofte eksempler på renoveringsløsninger, der kan fungere som inspiration for hele branchen. Og indstillingerne til Jubilæumsprisen i år er ingen undtagelse. Særligt er det en glæde at se, at der blandt de indstillede er projekter, som tydeligvis har gjort en forskel for de mennesker, der bor i bebyggelsen, siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Tiltrækker nye beboere
Et eksempel på et indstillet alment projekt er renoveringen af Gadehavegård i Taastrup, der er Danmarks første passivhusrenovering.

Eller renoveringen af Søhusene i Nakskov på Lolland, der ud over at være en energibesparende rækkehusbebyggelse også har formået at tiltrække beboere fra mere ressourcestærke segmenter af befolkningen.

Frem til midten af juni vil et nomineringsudvalg på fire personer, der sammen repræsenterer hele byggebranchen, vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke fire til seks projekter der skal gå videre i konkurrencen og blive nomineret til Renover prisen 2017.

Renover prisen

Formålet med Renover prisen er at give renovering den synlighed og status, som renovering fortjener.
I sidste ende er formålet med prisen at inspirere til endnu bedre renovering af vores bygninger – til gavn for os alle. Der uddeles én samlet pris for Danmarks bedste renovering.
Vinderprojektet modtager en pris og 100.000 kroner til en fest for alle de parter, som har været involveret i projektets realisering.
Bag priserne står Realdania og Grundejernes Investeringsfond.
Læs mere om prisen på www.renover.dk

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.275