23948sdkhjf

Medlemmer af DTVK kontrolordning i ny rekord

Medlemmerne af TV-inspektionen har udført 4.600 km kloaktjek. Det er ny rekord

Medlemmerne af Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning (DTVK) har nu endegyldigt lagt finanskrisen bag sig. 2016 blev det bedste år nogensinde i DTVK’s 30 årige historie, og rekordåret 2008 blev slået med 300 km. DTVK’s formand Bo Laden forventer yderligere rekorder og vækst de kommende år.

- Der er rigtig meget fokus på kloaknettet og klimaforandringer i disse år og i takt med, at væksten i Danmark stiger generelt, så bliver der også investeret mere i langsigtede og holdbare løsninger. Og den tendens gør sig også gældende inden for TV-inspektion, siger Bo Laden.

Maskineriet skal være i orden
For at blive optaget som medlem i DTVK stilles der bl.a. krav til avanceret TV udstyr og at TV-operatørerne skal være operatør-uddannet af specialiserede DTVK-konsulenter. Der stilles endvidere krav om løbende efteruddannelse. Forsyningsselskaberne og kommunerne benytterbenytter sig af med henblik på at sikre TV-inspektioner af høj kvalitet. Når der benyttes godkendte DTVK medlemmer kan kunderne derfor have tillid til TV-inspektionernes data.

- I mange år fremover står de kommunale forsyningsselskaber foran en række udfordringer i forhold til de ændrede klimaforhold og store nedbørsmængder, især hvor ledningsnettet ikke er registreret eller skal separatkloakeres. Bl.a. derfor vil vi de kommende år opleve yderligere vækst i både antal TV-inspicerede ledningsstrækninger og antal kilometer, forklarer Bo Laden.

På den baggrund forventer DTVK også yderligere tilgang af nye medlemmer, der gerne vil udføre arbejde efter de højeste krav og ensartede standarder og dermed gøre det muligt at byde ind på den type af opgaver.

Spildevandsselskaberne står for langt den største del af de TV-inspicerede kilometer hos DTVK medlemmerne. Men andelen af TV-inspektioner for kommunale ejendomme og boligselskaber vokser i takt med, at kloakkerne falder sammen, og rotteproblemerne melder sig.

- Forvalterne af de kommunale ejendomme har sparsomme ressourcer til kloaksystemerne, og investeringerne skal nødvendigvis være robuste. Derfor ser vi også på dette område en tendens mod målrettet langsigtet planlægning af investeringerne i skoler og institutioners kloaksystemer. Samme tendens ser vi hos flere og flere boligselskaber. Og det vil i høj grad også smitte af på DTVK medlemsvirksomhederne i de kommende mange år, forklarer Bo Laden.

Større eksportmuligheder
Alle TV-inspektionsfirmaer under DTVK udfører TV-inspektionen efter de ensartede standarder, der er beskrevet i Fotomanualen. Fotomanualen er ejet af Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA). Den består af en række standarddefinitioner, der løbende tilpasses såvel nationale som internationale krav. På denne måde giver brugen af DTVK også større eksportmuligheder - præcis som Vandsektorloven og dermed regeringen ønsker at understøtte.

- At være fuldtidsprofessionel TV-operatør hos DTVK er højt specialiseret, og den teknologiske udvikling står ikke stille. Derfor kræver det, at man konstant er opdateret. Der er derfor i dag strenge krav til, at TV-operatørerne løbende efteruddannes. Det er medvirkende til, at DTVK medlemmerne leverer et ensartet produkt, og at der derfor er så stor tillid til DTVK medlemmerne hos bygherrerne, siger Bo Laden.

Sigh

Om DTVK

DTVK under Dansk Byggeri er Danmarks eneste godkendte og uvildige kontrolordning inden for TV-inspektion af kloakker. De 35 medlemsvirksomheder og 150 uddannede og fuldtidsprofessionelle TV-operatører benytter sig af Europas mest omfattende standard, Danmarks Fotomanual.

Læs mere om: DTVK
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125