23948sdkhjf

Lækage på metrobyggeri er lukket

Hullet er lukket.

Sådan lyder det fra Metroselskabet efter den lækage, der har drillet flere dage på metrobyggeriet ved Rådhuspladsen i København.

Lækagen opstod i torsdags i kølvandet på færdiggørelsen af betonarbejdet på byggepladsen og blev konstateret dér, hvor tunnel og station møder hinanden.

Den medførte, at der trængte vand og jord ind i selve skakten, og i forbindelse med udbedringen har jorden på overfladen på et areal uden for byggepladsen løftet sig.

- Hullet blev lukket i lørdags, og der trænger ikke længere vand ind, oplyser Metroselskabets projektdirektør, Jens Kjærgaard, i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Under Rådhuspladsen er der en særlig geologi på grund af Rådhusdalen. Vi vil derfor gennemføre en række ekstra undersøgelser og analyser, så afspærringen af det begrænsede areal uden for byggepladshegnet vil blive opretholdt, indtil undersøgelserne er afsluttede. Herefter vil belægningen blive udbedret, fortsætter han.

Tidligere har projektdirektøren oplyst, at der ingen fare er for de omkringliggende bygninger, men at man "naturligvis overvåger situationen nøje".

Læs mere om lækagen:
Metrobyggeri kæmper stadig med lækage
Lækage udfordrer metrobyggeriet på Rådhuspladsen

Sagen kort

Torsdag i sidste uge opstod der en lækage i kølvandet på færdiggørelsen af betonarbejdet på metrobyggeriet ved Rådhuspladsen i København, som blev konstateret dér, hvor tunnel og station møder hinanden.
Lækagen medførte, at der trængte vand og jord ind i selve skakten, og i forbindelse med udbedringen har jorden på overfladen på et areal uden for byggepladsen løftet sig.
Hullet blev lukket i lørdags, og nu skal der gennemføres en række ekstra undersøgelser og analyser, inden belægningen bliver udbedret.

Det oplyser Metroselskabets projektdirektør, Jens Kjærgaard, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172