23948sdkhjf

Dansk tegnestue i finalefeltet til stor pris

Ud af 355 projekter er Lundgaard & Tranberg Arkitekter nu i Top 5 i dysten om Mies van der Rohe-prisen

Lundgaard & Tranberg Arkitekter er som eneste danske tegnestue kommet med i finalefeltet på i alt fem tegnestuer, hvoraf den ene 16. maj vil få tildelt den europæiske Mies van der Rohe-prisen 2017.

Feltet af nominerede til den internationale - og nok en af verdens mest prestigefyldte - arkitekturpris, var indtil forleden på 40 projekter.

Og først slap tre danske projekter igennem nåleøjet, heriblandt Kannikegården i Ribe, af Lundgaard & Tranberg, og Kvæsthus Molen i København, designet og projekteret af samme tegnestue.

En lang proces
Nu er Kannikegården gået næsten hele vejen og er altså nu i Top 5. I december bestod af antallet af nominerede arkitekturprojekter af 355.

Det nye menighedshus Kannikegården ved Ribe Domkirkeplads er lavet i samarbejde med landskabsarkitektfirmaet Schønherr mens københavnernes nye favorit hæng-ud-sted, Kvæsthus Molen, er designet i samarbejde med Julie Kierkegaard AS Landskabsarkitekter.

Udnævnelsen af finalisterne er tredje trin i processen for den syv-personer store jury, der består af Stephen Bates, Gonçalo Byrne, Pelin Dervin, Dominique Jakob, Juulia Kauste, Małgorzata Omilanowska og Peter Cachola Schmal.

Formanden Stephen Bates sagde forleden om deltagerne i Top 5:

- Vores fornemmelse for udvælgelsen kan sammenfattes med Peter Smithson (britisk arkitekt, 1923-2003, red.) ord: "Ting har brug for at være almindelige og heroiske på én og samme tid".

De øvrige fire finalister til prisen er:

NL Architects og XVW architectuur for deFlatKleiburg i Amsterdam. Det er en innovativ renovering af et af landets største lejlighedskomplekser, men mere end 500 boliger.

Mindes massakre
Også Alison Brooks Architects kom igennem nåleøjet med Ely Court i London, der består af 44 boliger, som er en del af South Kilburn Estate Regeneration Masterplan, i Londons Borough of Brent.

Polske BBGK Architekci er med Katyn Museum i den polske hovedstad også kommet i det fornemme selskab.

Museet minder de besøgende om et smertefuldt kapitel i landets historie, nemlig massakren i Katynskoven under 2. Verdenskrig, da over 20.000 polske officerer og embedsfolk blev myrdet af det hemmelige sovjetiske politi.

Endelig har også den algierskfødte franske arkitekt Rudy Ricciotti med Rivesaltes Memorial Museum i Frankrig fået chancen for at vinde den eftertragtede arkitekturpris.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112