23948sdkhjf

Planklagenævn skal forkorte sagsbehandlingstid

Som led i en større modernisering af Planloven, er der nu nedsat et Planklagenævn, der skal balancere hensynet til vækst og hensynet til miljøet

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har nu nedsat Planklagenævnet med professor ved Aalborg Universitet Carsten Munk Hansen som formand.

Planklagenævnet bliver en del af det nyetablerede Nævnenes Hus i Viborg og skal behandle sager på planområdet som følge af regeringens modernisering af planloven.

Planklagenævnet er etableret ved lov og vil behandle de klagesager på planområdet, der tidligere blev behandlet af det nu nedlagte Natur- og Miljøklagenævn.

Etableringen af Planklagenævnet følger op på aftalen mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om Danmark i bedre balance fra juni 2016.

Modernisering af planloven
Oprettelsen af et selvstændigt planklagenævn skal forkorte den gennemsnitlige sagsbehandlingstid, i forhold til den nuværende praksis ved Natur- og Miljøklagenævnet. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ved Natur- og Miljøklagenævnet har de seneste år svinget mellem 190 og 350 dage. Målet er, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ved planklagenævnet på sigt og varigt kan forkortes til seks måneder.

- Med det nye Planklagenævn får vi et nævn, der skal koncentrere sig specifikt om spørgsmål i forhold til fysisk planlægning, og som derfor har stærke faglige forudsætninger for at skabe en balance mellem hensynet til vækst og udvikling og hensynet til natur og miljø i disse sager. Moderniseringen af planloven har indebåret et behov for et nyt klagesystem på planområdet, og jeg er derfor glad for, at jeg i dag kan præsentere det nye Planklagenævn, siger Brian Mikkelsen.

Aftalen om ændring i klagesystemet er en del af en større aftale om modernisering af planloven, der blandt andet har til formål at skabe mere fleksible muligheder for kommunerne i tilrettelæggelsen af den fysiske planlægning.

Planklagenævnet etableres sammen med en række andre statslige klagenævn i Nævnenes Hus i Viborg. Hensigten med etableringen af Nævnenes Hus er at skabe én indgang for klagesager.

Planklagenævet

 De skal sidde i nævnet:
Professor Carsten Munk Hansen (formand)
Landsdommer Peter Buhl
Ole Pilgaard Andersen, lægt medlem
Henrik Høegh, lægt medlem
Philip Hahn-Petersen, lægt medlem
Peter Thyssen, lægt medlem
Trine Eide, sagkyndigt medlem
Anders Richelsen, sagkyndigt medlem
Susanne Ogstrup, sagkyndigt medlem
Henrik Stjernholm, sagkyndigt medlem
Helle Søeberg, sagkyndigt medlem
Kilde: Erhvervsministeriet

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11