23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet skal op på it-vognen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Korrekt anvendelse af it-værktøjer for at højne konkurrenceevnen og produktiviteten i bygge- og anlægsbranchens virksomheder har igennem de seneste mange år været en betydelig del af det at drive en rentabel forretning i branchen. Og den er da også nået langt.

Derfor er ovenstående overskrift nok også lidt af en stramning. Men virksomhederne kan jo altid blive bedre, og er der et område, hvor udviklingen inden for bare de sidste 10 år er gået stærkt, er det inden for anvendelsen af it. Hvem havde eksempelvis i 2007 troet, at en ipad ville blive et anvendeligt værktøj på en byggeplads, som det jo faktisk er i dag.

Men Dansk Byggeris it-messe i Taastrup og Aarhus i denne uge vidner om, at interessen for korrekt anvendelse af it i høj grad er til stede i virksomhederne. For de rette valg af it-værktøjer koster penge, men omvendt er det i sidste ende også med til at højne hverdagen i virksomhederne og kan være en afgørende forskel i jagten på nye ordrer.

Heldigvis har en analyse fra Dansk Byggeri vist, at it-paratheden er stor i bygge- og anlægsvirksomhederne, og den har konstateret hvor store fordele it giver i forhold til effektivitet og konkurrencefordele.

Men det er ikke nok. Virksomhederne skal til stadighed være med på it-vognen og holde sig opdateret på området, for mængden af programmer, der kan hjælpe til eksempelvis bedre opgavebeskrivelser og øget kvalitetssikring af opgaverne, bliver ikke mindre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11