23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Der er gået mode i håndværket

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Skills er netop overstået med stor succes, og en masse unge har haft nogle fede dage med at udstille deres håndværk for andre unge, som står for at skulle i gang med at vælge deres fremtid.

Og opfindelsen af Skills har virkelig fået effekt. Håndværksfagene har fået en opblomstring, godt hjulpet af medierne, herunder TV, der promoverer håndværksfagene på en underholdende måde. Det har givet en længe tiltrængt tilstrømning.

Hvad der så er mere mærkeligt, er at nogle af fagene, herunder glarmesteruddannelsen, kan tage til Skills med 19 virksomheder, der står og mangler lærlinge, og tage hjem igen uden én eneste kontrakt.

Ikke at Skills behøver at være stedet, hvor man skriver lærlingekontrakter under, men det kan undre, at ikke flere unge viser interesse for faget.

Det understreger måske, at unge, der skal vælge uddannelse, gerne vil være der, hvor det er populært at være. Og det er for eksempel tømreruddannelsen, hvor tilstrømningen er enorm. Så der er nok noget modebetonet over de unges valg af uddannelse, desuagtet at for eksempel glarmesterfaget er ligeså spændende og krævende, og mulighederne ganske store, når det gælder faglig udvikling.

Så håndværksfagene er kommet til en situation, hvor virksomhederne skal kæmpe lidt for de unges gunst, og dét er ikke nødvendigvis usundt, for så tvinges man som virksomhed til at se indad, og spørge sig selv, om man nu også gør det godt nok.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234