23948sdkhjf

Får bygherren til at føle sig tryg

Projektchef for KlimaByen Middelfart håber, at samarbejdsånden fra Bascon overlever efter fusionen
KlimaByen og KlimaHavnen i Middelfart er to af de projekter, der har fået flere håndsrækninger af Bascon, hvis navn nu kommer til at indgå i en ny rådgiverdivision hos Cowi.

Projekterne blev sidste år kendt udenfor Danmarks grænser, da det blev vist frem ved den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig fra maj til november.

Den danske pavillon, som projekterne blev en del af, satte fokus på, hvordan vi i dag former fremtidens byer gennem nye alliancer mellem mennesker, byggeri og natur.

- KlimaByen og KlimaHavnen skal være med til at vise verden, hvordan vi udvikler byer gennem klimatilpasning og klimasikring i Danmark, lyder det fra Helle Baker, arkitekt og projektchef i Klima-Byen Middelfart, og hun har kun ros til Bascon:

- Hvis vi har skala fra 1 til 10 får de 10 plus. De er sindssygt dygtige og har ikke kun leveret den strategiske rådgivning, der blandt andet styrer økonomien. De har også været gode til det berømte "næste skridt", det vil sige overblikket over, hvem der skal involveres, siger Helle Baker til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Blik for merværdien

Projektlederen fortæller, at Bascons rådgivere har formået at få bygherren til at føle sig tryg.

- Vi var ikke, hvor vi nu er med projektet uden Bascon. De har haft et meget fint blik for merværdien i projektet og for samskabelsen. Det er jo projekter, hvor der er mange rådgivertyper som landskabsarkitekter, klassiske arkitekter, ingeniører, hydrologer og anlægsingeniører involveret. Desuden har museer, lokale virksomheder, voksne, børn og ældre været med, siger hun til Licitationen.

Helle Baker understreger, at rådgiverne, som nu er en del af Cowi, har været gode til at have dialogen og få projektet optimeret, "at få det op på en større klinge" og blandt andet hjulpet med at rådgive om konkurrenceformen i arkitektkonkurrencen, så borgerne kunne være en aktiv del af projektet.

At skabe ejerskab

- Bascon var gode til at brede diskussionen ud og få lavet et mere linære forløb; at få skabt ejerskab og få lokal viden ind i projektet, siger Helle Baker, der kalder rådgiverne sin højre hånd.

- Jeg forventer, at den ordentlighed og personlige kontakt, der har været, fortsætter frem mod 2018, når projekterne slutter, og jeg håber, at meget at den lidt familieagtige kultur, som Bascon har, kan bæres videre. Bascons folk er jo nogle ,man ville gå ud og drikke et glas vin med fredag eftermiddag, siger Helle Baker og tilføjer:

- De prioriterer det tætte bånd til kunderne. Og den ånd håber jeg, de kan få mulighed for at bringe ind i den større virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125