23948sdkhjf

Promenade i Nordjylland

Ny bymidte, promenade og engbro skal vende Øster Hurup
Arkitektfirmaet Møller og Grønborg vandt sidste år opgaven med at omsætte intentionerne i en helhedsplan for Øster Hurup til et konkret projekt. Første spadestik tages efter sommerferien, og resultatet står klart omkring påske 2018. Projektet realiseres med støtte fra Mariagerfjord Kommune og Realdanias kampagne Stedet Tæller.

Projektets hovedformål er at vende byen 90 grader i forhold til den nuværende hovedakse, landevejen, for at fremhæve væsentlige af byens stedbundne potentialer, stranden og havnen. Ved at nedrive dele af den gamle skole og de to foranliggende gamle tjenesteboliger skabes der et stort rum foran byens centrale Multihus og hal. Ved samtidig at forlægge Langerimsvej, der i dag løber ud på Kystvejen, om bag hallen og boldbanerne, er der mulighed for at skabe et trygt og sammenhængende byrum, der kan danne ramme om ophold, aktiviteter og leg. Ligeledes vil nye og tydelige parkeringspladser med indkørsel fra Kystvejen medvirke til en bedre regulering af p-forholdene i midtbyen, ikke mindst om sommeren, når 1000-vis af gæster besøger byen.

Denne bymidte skaber via blandt andet ensartet belægning en sammenhæng til Havnepladsen, som er vejen, der fører til havnen. Her vil der etableres en promenade på den nordlige side af vejen, så de bløde trafikanter får bedre forhold. Hvor vejen skifter fra boligområde til alene at udgøre forbindelse til havnen, krydser promenaden over på sydsiden af vejen og herfra etableres en "engbro" for fodgængere, så man ledes over strandengsarealet og føres ud ved lystbådehavnen.

Projektet omfatter realiseringen af disse første to etaper - det nye bytorv og etableringen at promenaden og engbroen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11