23948sdkhjf

Femern-leder får post i international organisation

Claus Iversen, der er direktør for marine arbejder i Femern A/S, er blevet udvalgt som medlem af den nyoprettede kommission Dredging Management Commission (DMC).

DMC er en arbejdsgruppe nedsat af en international brancheorganisation ved navn Central Dredging Association (CEDA), der arbejder for vidensdeling om udgravning og landopfyldning ved kyster, åbent hav, kanaler og havne - kaldet dredging.

Netop udgravning i åbent hav er en væsentlig del af første etape af byggeriet Femern Bælt-forbindelsen, hvor 19 mio. kbm sand og sten skal udgraves fra havbunden, inden selve anlægget af tunnelen kan begynde.

Claus Iversen står i spidsen for udgravningen på bunden af Femern Bælt, som er normeret til at tage halvandet år, og han tror, at deltagelsen i DMC kan gavne projektet.

- Det er den førende faglige organisation inden for området, og en plads i kommissionen giver direkte kontakt til de fremmeste eksperter og største virksomheder, som sidder med viden om de nyeste teknologiske udviklinger, siger Claus Iversen. Med i kommissionen sidder blandt andet store hollandske og belgiske entreprenører med speciale i dredging.

Dredging-nørden

Det er ikke uden grund, at Claus Iversen har fået en plads ved ekspertbordet. Han har beskæftiget sig med dredging gennem hele sin karriere.

På syvende år står han i spidsen for marine arbejder på den faste forbindelse over Femern. Herudover har han blandt andet været fem år som kontraktdirektør for udgravnings- og opfyldningsskontrakterne på Øresundsbroen, en ansættelse på knap et år på Storebæltsbroen og tre år som tilsynsleder på anlægget af jernbaneforbindelsen Marmaray under Bosporus-strædet, der er verdens dybeste sænketunnel.

Han kan da heller ikke sige sig fri for også at have en personlig interesse i at være en del af DMC.

- Jeg er lidt af en faglig nørd, så det er et spændende netværk at blive en del af, siger Claus Iversen.

DMC-kommissionen blev etableret i november, og første møde blev afholdt i sidste uge.

CEDA og DMC
CEDA står for Central Dredging Association og er en international brancheorganisation for ”dredging”, der dækker over udgravning og landopfyldning ved kyster, åbent hav, kanaler og havne. Organisationen afholder workshops og konferencer og udgiver videnskabelige artikler om dredging. Den har repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner og relaterede organisationer fra Europa, Afrika og Mellemøsten. CEDA blev stiftet i Amsterdam i 1978. Der er søsterorganisationer i Amerika og Asien.
DMC står for The Dredging Management Commission. Det er en nystiftet arbejds- og ekspertgruppe nedsat af CEDA med førende aktører inden for området, som skal diskutere konkrete projekter og de nyeste udviklinger.
Kilde: CEDA (dredging.org)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125