23948sdkhjf

Producent jagter dygtige lærlinge til Skills

Cementproducenten Aalborg Portland deltager ved DM i Skills med særligt fokus på at tiltrække flere lærlinge
Blandt årets udstillere ved DM i Skills er cementproducenten Aalborg Portland. Virksomheden deltager dels for at synliggøre karrieremulighederne i koncernen, men også for at have den nødvendige dialog med de uddannelsessøgende.

- Det primære for os er naturligvis at tiltrække unge til de ledige stillinger, men det er også helt afgørende, at det er de rigtige, der søger, og at de har lyst til at gøre karriere inden for vores branche. Derfor er matchmaking vigtigt, og det kan vi bruge DM i Skills til, siger HR-partner Svend Pedersen fra Aalborg Portland i en pressemeddelelse.

Aalborg Portland har konstant omkring 25 lærlinge og elever beskæftiget og er den procesvirksomhed i Danmark, der har den højeste andel af lærlinge pr. ansat, ifølge pressemeddelelsen. Det er både elektrikerlærlinge, smedelærlinge, procesoperatørelever, industriteknikerlever og kontorelever.

Nichefag øger behov for elever

Aalborg Portland har en strategi om at have lærlinge og elever som en af de primære fødekanaler til at besætte faste stillinger.

- Lærlinge og elever er en meget vigtig del af vores rekrutteringsstrategi, og derfor har vi konstant 20-25 lærlinge og elever ansat på fabrikken i Aalborg. Det har vi også haft gennem alle kriseårene, og det lønner sig ikke mindst nu, hvor der begynder at komme flaskehalse inden for flere af erhvervsprofessionerne, siger Svend Pedersen.

Det skyldes ikke mindst, at produktionsprocesserne på Aalborg Portland er meget komplicerede ifølge virksomheden. Derfor kan Aalborg Portland sjældent tiltrække medarbejdere fra andre virksomheder, som har erfaring med cementproduktion.

- Danske procesvirksomheder bliver mere og mere specialiserede, og derfor har vi og andre procesvirksomheder en særlig udfordring, når vi skal tiltrække medarbejdere. Hos Aalborg Portland har vi derfor valgt at uddanne en del af vores medarbejdere selv, og det bliver endnu mere nødvendigt i de kommende år, siger Svend Pedersen.

munk

Læs mere om Skills: " DM i Skills 2017: Nordjysk lokalitet vil hæmme besøgstal ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172