23948sdkhjf

DAGENS LEDER: DM i Skills viser vejen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der kommer fuld bevågenhed på erhvervsuddannelserne fra både landspolitikere, virksomheder og folkeskoleelever, når danmarksmesterskaberne i håndværk, DM i Skills, skydes i gang i dag i Aalborg.

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og undervisningsminister Mette Riisager (LA) har meldt deres ankomst til Gigantium i Aalborg, hvor mesterskaberne holdes frem til lørdag. Og arrangementet viser med al tydelighed, at der er kommet større og større fokus på det, erhvervsuddannelserne har at tilbyde. Besøgstallene til DM i Skills er steget år for år, og da arrangementet blev holdt i Fredericia sidste år, passerede over 60.000 igennem tæleapparaterne - heraf mange folkeskoleelever. Og heldigvis for det.

For der er brug for, at ikke mindst de ældste elever i folkeskolen får øjnene op for en erhvervsuddannelse. Valget efter niende eller 10. klasse behøver ikke altid være en gymnasial uddannelse, og vil de være eksempelvis ingeniør, behøver den gængse vej jo ikke ligefrem at gå via gymnasiet. Her kan ikke mindst en håndværksuddannelse ofte være en lige så god løsning.

DM i Skills er forhåbentlig også med til at skabe større anerkendelse af erhvervsuddannelserne i den brede befolkning. Og den anerkendelse skal virksomhederne gribe. Ikke mindst bygge- og anlægsvirksomhederne vil mangle ansatte om få år med stadig flere, der går på pension og flere ordrer forude. Men det kræver flere praktikpladser for at sikre den fremtidige arbejdskraft. Så det er op til virksomhederne selv at gribe bolden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11