23948sdkhjf

Ny politiskole skal ligge i Vejle

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) modtog tirsdag eftermiddag beskeden om, at forligspartierne har besluttet at placere den nye Politiskole i Vestdanmark i Vejle.

Politiskolen skal flytte ind i den tidligere sygeplejeskole, der ligger på Soldalen ud til den sydlige E45-tilkørsel, og forventningen er, at de første elever kan begynde på politiskolen allerede om et års tid.

Bygningen i Vejle kan nemlig ombygges uden en ny lokalplan, og hvis politikerne ønsker det, vil den nuværende ejer af ejendommen, Nordea Ejendomme, gerne stå for ombygningen, oplyser Arne Sigtenbjerggaard.

Beslutningen om at placere den vestdanske politiskole i Vejle er truffet på baggrund af en vurdering af 45 eksisterende bygninger, som Rigspolitiet har foretaget med hjælp fra Bygningsstyrelsen.

Her får ejendommene i Vejle og Skanderborg sideordnet førsteprioritet, men regeringen har i sin beslutning lagt vægt på, at bygningen i Vejle skønnes at være hurtigere at ombygge og billigere end ejendommen i Skanderborg.

- En nybygget politiskole havde været den bedste løsning for dansk politi. Det var også regeringens foretrukne valg. Men det var der som bekendt ikke opbakning til i forligskredsen. Derfor må vi nu gå efter den næstbedste løsning. Her vurderes ejendommen i Vejle samlet set som den bedste bygning, siger justitsminister Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

Den tidligere sygeplejeskole i Vejle er opført i 1983, og den eksisterende bebyggelse på 7.105 kvadratmeter skal indrettes med lokaler til den teoretiske del af undervisningen samt administration og kantine. Øvrige funktioner som idrætsfaciliteter, gerningsstedøvelser, skydesimulator og skydebane vil blive nybygget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172