23948sdkhjf

Snyd med energitilskud på den politiske dagsorden

Dansk Isolerings Garanti har på Christiansborg rettet hård kritik af snyd med Energispareordningen
Brancheforeningen Dansk Isolerings Garantis kamp for at få stoppet snyd med Energispareordningen fortsætter på Christiansborg, hvor foreningen har haft foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget.

I efteråret 2016 bragte DR en række historier om, hvordan indblæsnings- og isoleringsfirmaer snyder med Energispareordningen ved at skrive flere kvadratmeter på - og på den måde får flere tilskud gennem ordningen. Snyderiet skaber ikke bare unfair konkurrence - men snyder også kunderne og i sidste ende alle skatteborgerne, da tilskudsordningen finansieres gennem afgifter på el-, gas- og varmeregningen, mener Dansk Isolerings Garanti, der nu har fremlagt deres pointer for politikerne.

- For Dansk Isolerings Garanti er dette møde vigtigt. Vi stiftede foreningen sidste år, for at gøre opmærksom på de problemer, der er i branchen. Snyderiet skaber unfair konkurrence, fordi det er så let at fuske med ordningen - og det giver branchen et blakket ry, når kunderne også bliver snydt, siger talsmand Frederik Glob.

Ny undersøgelse

På baggrund af eksemplerne på snyd med tilskuddene, har Energistyrelsen sat gang i en særundersøgelse, hvor der bliver undersøgt mere end halvtreds sager, hvor der er mistanke om snyd med ordningen. Undersøgelsen forventes afsluttet i løbet af februar.

Energistyrelsen har årligt udført en stikprøvekontrol af energispareindsatsen. Den seneste undersøgelse viste fejl i 37 procent af de 150 undersøgte tilskudsprojekter fra 2014.

Samråd om ordning

Dansk Isolerings Garantis repræsentanter havde medbragt en række eksempler på, hvor der er blevet fusket. Blandt andet et hus, hvor et firma havde lagt ekstra 100 kvadratmeter oven i fakturaen, så de kunne få det ekstra tilskud.

- Vi blev spurgt om forskellige løsninger til at komme snyderiet til livs, og i Dansk Isolerings Garanti mener vi, at en af løsningerne kan være, at give forbrugeren hele tilskuddet og lade dem indberette det i stedet for firmaet. Det vil skabe mere gennemskuelighed og helt sikkert mindske snyderiet, siger Frederik Glob.

I begyndelsen af februar er Energispareordningen igen på den politiske dagsorden.

Her har socialdemokraternes energi- og klimaordfører jens Joel kaldt energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i åbent samråd om Energispareordningen.

Her skal ministeren blandt andet give en status vedrørende Energispareordningen i lyset af den omfattende kritik, der har været rejst af forskellige interessenter i pressen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265