23948sdkhjf

Niras vinder opgaver for udenrigsministeriet

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras og arkitektvirksomheden Friis & Moltke skal renovere flere af Danmarks ikoniske ambassadebygninger i mange verdensdele
Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras skal renovere Udenrigsministeriets ikoniske bygninger spredt over hele verden

I snart elleve år har bygningsingeniørerne været husrådgiver for Udenrigsministeriet og hjulpet med at udbygge og vedligeholde ambassader, konsulater og chefboliger på steder som Ankara, Beijing, Buenos Aires, Harare, Kabul, Lagos, Manilla, Mexico city, Seoul, Teheran og Tokyo.

Nu fortsætter samarbejde, for Niras har som underrådgiver til arkitektvirksomheden Friis og Moltke i en fireårig-rammeaftale fået ansvar for bygningssyn, renoveringsprojekter, om-, til- og nybyggeri på Udenrigsministeriets ejendomme i udlandet.

Niras blev nummer et i kategori 4 og 5, og nummer to i kategori 1 og 3.

- Vi bød på fire af de fem delaftaler, og vi vandt to første- og to andenpladser. Det, synes vi selv, er et rigtigt flot resultat, som vi håber, der kommer en masse nye spændende opgaver ud af ude i verden," siger projektleder i Niras Mikkel Bramsen.

Udenrigsministeriet tildeler opgaverne efter kaskade-princippet, hvor opgaven går videre, hvis nr. 1 allerede er i gang med to opgaver. Derfor forventer Niras også, at de to andenpladser kaster opgaver af sig.

Nye destinationer

Rådgiverne fra den danske virksomhed - der nu er fusioneret med Alectia - har inden for det sidste år afsluttet et nyt konsulat i Lagos og en ny ambassade i Manilla. Seneste arbejdede Niras med et projekt for en ny ambassade i Teheran, men det blev skrinlagt af lokale politiske årsager.

Mikkel Bramsen ser frem til de nye spændende destinationer, som rammeaftalen vil byde på.

- Vi vandt de to mest spændende kategorier med fredede og bevaringsværdige bygninger. Vi får de mest spektakulære opgaver," siger Mikkel Bramsen.

Niras ydelser omfatter bygningssyn, bygherrerådgivning, teknisk rådgivning, koordinering og samarbejde med lokale rådgivere, entre-prenører og myndigheder i forbindelse med byggesager. Aftalen løber over de næste fire år.

Udenrigsministeriets opgaver
Udbuddet på ambassadeopgaverne var delt op i fem delaftaler,
der var afgrænset på denne måde:
1. Asien, Australien og New Zealand samt Nordamerika,
Mellemamerika og Sydamerika
2. Europa
3. Afrika og Mellemøsten
4. Fredede eller bevaringsværdige ejendomme
5. Ejendomme med særlig bevaringsværdig dansk arkitektur
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.143