23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Et mærkværdigt år er lagt bag os

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Med nytåret lagt bag os er det traditionelt også tid til at gøre status over året, der er gået.

Og i disse uger kommer diverse statistikker så også over årets gang i 2016. En af de måske med mest spænding ventede på bygge- og anlægsområdet, var den, som Danmarks Statistik sendte på gaden i går: oversigten over antallet af konkurser i 2016.

På forhånd var der lagt op til, at det ville blive et af de meste blodige siden 2010, og med 876 bygge- og anlægskonkurser endte 2016 da også med det højeste niveau siden 2010, som var et decideret mareridtsår, hvor 1.005 bygge- og anlægsvirksomheder drejede nøglen.

Nu er tal jo et, og virkeligheden noget andet, for som vi skriver andetsteds i dagens avis, så dækker konkurstallene fra 2016 over, at det reelt kun var 478 virksomheder med aktivitet, som gik konkurs. Resten var enten inaktive firmaer uden ansatte og med lav omsætning eller virksomheder, som blev ramt, fordi Skat begyndte at inddrive gammel gæld efter flere år med med problemer på området.

Som skrevet før på denne plads så er én konkurs selvfølgelig en for mange. Men de sorte briller bør jo egentlig gemmes lidt væk, for reelt er bygge- og anlægsbranchen jo i en tid, hvor aktiviteten under et er i fremgang; der er stigende beskæftigelse, hvor visse underbrancher ligefrem mangler arbejdskraft, og flere og flere virksomheder kører igen med overskud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094