23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Optimismen spirer i byggeriet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det kommer nok lidt an på, hvem man spørger, når det gælder optimismen i bygge- og anlægsbranchen.

For nybyggeriet er i fremgang, og de store sygehusbyggerier er også med til at skabe vækst hos byggeentreprenørerne. Men kigger man på anlægsentreprenørerne, har de udsigt til, at der færdiggøres flere projekter, end der begyndes på flere. Og det skaber jo ikke ligefrem tykkere ordrebøger på sigt på anlægssiden.

Derfor er der også kun tale om "stabile" forventninger i det særlige konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik, der tager pulsen på forventningerne til beskæftigelses- og ordresituationen blandt bygge- og anlægsvirksomhederne.

Licitationen - Byggeriets Dagblad ser i disse uger på de muligheder og udfordringer, som branchen har forude i 2017. Her lægger byggeentreprenørerne og - i dagens udgave - anlægsgartnerne apropos beskæftigelsessituationen ikke skjul på, at det er manglen på arbejdskraft, der bliver den største hurdle at overkomme i indeværende år.

Det er jo ærgerligt, når flere undersøgelser samtidig peger på, at overskuddet i bygge- og anlægsvirksomhederne buldrer frem i disse år og eksempelvis steg 42 procent fra 2014 til 2015 ifølge en analyse fra FSR - danske revisorer.

Men det skal så også følges op af en forhåbentligt langt større rekruttering i fremtiden. For kan der ikke hyres den rette mængde kvalificerede ansatte, er det jo direkte væksthæmmende for virksomhederne og giver ikke ligefrem tykkere ordrebøger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11