23948sdkhjf

Unicon vil investere et trecifret millionbeløb

Ny fabrik i Odense er første skridt i en omfattende vækstplan
Unicon har søsat en ny vækststrategi, der indebærer investeringer for et trecifret millionbeløb over de kommende 3-5 år.

Betonproducenten ønsker at understøtte sin tilstedeværelse i Danmarks vækstpunkter, og det første store skridt mod målet tages i Tietgenbyen i Odense. Her opfører Unicon en ny, moderne betonfabrik til erstatning for fabrikkerne i Højby og på Odense Havn.

- Vi tror på Odense som by og vækstområde. Her vil der ske en markant udvikling også i de kommende år blandt andet med store offentlige byggerier, ligesom vi også forventer vækst inden for det private byggeri. Og med den nye fabrik er vores leverancer til både private og offentlige byggerier i Odense og på Fyn sikret i mange år fremefter, siger områdechef Per Franck Knudsen, der er produktionsansvarlig for Unicons fire fabrikker på Fyn.

Fordobling af timekapacitet

Investeringen i Odense løber op i "et stort tocifret millionbeløb", og for de penge får Unicon to uafhængige produktionslinjer med en samlet kapacitet på 160 kubikmeter beton i timen.

Der er tale om to stk. 4000/6000 l blandere, og som noget nyt vil der være to udløb under hver blander, så blanderkapaciteten udnyttes bedre. Det betyder, at der kan parkeres fire store lastbiler under betonværket på samme tid. Herved fordobles Unicons timekapacitet i Odense, og netop timekapaciteten og ensartet betonkvalitet bliver helt afgørende ved fremtidens byggerier:

- For 20 år siden var en støbning på 80 kubikmeter en stor støbning. I dag kan en støbeopgave sagtens være 10 gange så stor, og det er således ikke sjældent, at vi skal levere 800 kubikmeter til en enkelt støbning. En fireakslet lastbil indeholder ca. syv kubikmeter beton, så der skal en del læs til. Her er det helt afgørende, at vi kan levere den ønskede mængde og kvalitet inden for en enkelt arbejdsdag, siger Per Franck Knudsen.

Den nye fabrik forventes køreklar om 13 måneder og vil beskæftige 30 medarbejdere. Unicons nuværende fabrikker i Odense Havn og i Højby vil blive nedlagt primo 2018, og derefter skal Unicons grund på 60.000 kvadratmeter i Højby sælges.

- Vi forventer, at udviklingen i retning af større støbninger i en ensartet kvalitet og dermed krav om højere timekapacitet vil fortsætte. Det står vi godt rustet til med den nye fabrik, siger Per Franck Knudsen.

Unicon, der er en del af Aalborg Portland Group, producerede sidste år 1,2 millioner kubikmeter beton og havde en omsætning på 1 milliard kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14