23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Mængden af regler skal nedbringes

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Mængden af love og regler, der vælter ned over ikke bare borgerne, men så sandelig også landets virksomheder, kan være en irriterende administrativ byrde for ikke mindst erhvervslivet i det daglige.

Derfor er det også et interessant initiativ, som Venstre, Liberal Alliance og Alternativet har taget i Folketinget. De tre partier foreslår, at Folketinget opretter et nyt stående udvalg for regelforenkling og afbureaukratisering. Det skal sikre, at de skiftende regeringers ambitioner for afbureaukratisering også forankres i Folketinget.

Man kan så med god grund spørge, hvorfor Folketinget ikke har nedsat et sådant udvalg noget før. For gang på gang har siddende regeringer bebudet, at nu skulle der være færre regler at bøvle med for virksomhederne. Og det uanset farven på regeringen.

Det har måske været mest beskæmmende, at de borgerlige regeringer, som i højere grad må formodes at være på erhvervslivets side, ikke har formået at reducere de administrative byrder og mængden af bureaukrati over for landets virksomheder.

Derfor bliver det også spændende, om ikke mindst regeringspartierne Venstre og Liberal Alliance virkelig sætter handling bag ordene.

For bureaukratiet må ikke bliver til en større byrde for virksomhederne. Det kan i sidste ende hæmme udviklingen i virksomhederne, når de dagligt skal bakse med formularer og rigide regler frem for at gøre det, de er sat i verden for: At tjene penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093