23948sdkhjf

Tyskerne er fortsat lunkne over for Femern-projektet

Næsten halvdelen af indbyggerne i det nordlige Tyskland har ikke den store holdning til det store anlægsprojekt
Den kommende forbindelse over Femern Bælt vækker stadig ikke den store begejstring i Tyskland.

Projektet, som bliver danmarkshistoriens største anlægsprojekt til dato med en samlet projektsum i omegnen af 53 mia. kroner, er gang på gang blevet udskudt som følge af protester på den tyske side.

Senest i denne måned, hvor projektet blev udskudt yderligere et halvt år til midten af 2018.

Nu viser en ny undersøgelse, at 43 procent af indbyggerne i de tyske delstater Hamborg og Schleswig-Holstein er neutrale i forhold til anlægget af Femern-forbindelsen, og 14 procent er decideret negative.

Kun hver tredje er således positive med udsigten til at kunne køre over Femern Bælt, når den åbner omkring 2026

Noget at arbejde med

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for organisationen String, der er et samarbejde mellem regionerne Hamborg, Slesvig-Holsten, Sjælland og hovedstadsregionen København samt Skåne.

Undersøgelsen er gennemført før den seneste udmelding om yderligere forsinkelse i den tyske godkendelsesproces.

Formanden for String, Steen Bach Nielsen, der er socialdemokratisk medlem af regionsrådet i Region Sjælland, ved godt, at der er noget at arbejde med i forhold til den tyske offentlighed.

- I Nordtyskland forholder 43 procent sig neutrale i forhold til Femern-projektet. Det betyder, at vi skal være endnu bedre til at informere om, at projektet medfører betydelige fordele for hver eneste borger i String-området. Økonomien bliver stimuleret, der vil opstå flere jobs, og miljøet bliver forbedret. Alle vi, der er involveret i dette projekt, bør gå ud og fortælle meget mere om det, siger Steen Bach Nielsen.

Danskerne er mere positive

Nord for Femern Bælt er holdningen til projektet anderledes positiv.

Næsten to tredjedele eller 62 procent af befolkningen på Sjælland uden for hovedstadsområdet er positive over for Femern Bælt-projektet, og medregnet hovedstadsområdet er 54 procent positive, mens 11 procent er negative og 27 procent neutrale.

I Skåne er 48 procent af befolkningen positive, to procent er negative og 30 procent neutrale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312